Başbakan Erdoğan “6 yılda bitireceksen bitir”

Çıktığı Trakya turu kapsamında Pazar günü Edirne’de halka seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üniversitelerle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

Bölgede Gündem 9.12.2013 11:51:00 0
 Başbakan Erdoğan “6 yılda bitireceksen bitir”
“ARTIK BUNLARA FIRSAT VERMEYİZ”
Üniversitelerde defalarca af ilan ettiklerini belirten Erdoğan “Ama bu aflarda yolsuzluklar var. Şu anda sınırsız af diye bir şey artık tanımıyoruz. Çünkü sınırsız affı verdiğimiz öğrenciler üniversitelerimizi terör alanına çevirdiler. Bundan sonra buna müsaade etmeyeceğiz. Belli bir yılda üniversiteyi bitiren bitirecek, bitirmeyen kusura bakmasın. Artık 'Ben nasıl olsa üniversite öğrencisiyim' diyor. Kardeşim, 6 yılda bitireceksen bitir, 7, 8, 9 yıl, 10 yıl, sınırsız. Böyle bir şey olur mu? Şunu iyi bilmemiz lazım, öğrencilik bir hedefe kilitlenmektir. Öğrenci, üniversiteyi terör alanına çeviren değildir. Öğrenci öğrenciliğini bilecek, okuyacak, okulunu bitirecek. Bu ülkede, bu millet kendi vergisiyle, parasıyla, her şeyiyle seni okutuyor, yetiştiriyor sen ise okumayı değil tam aksine bir alanı provoke etmeyi düşünüyorsun. Onun için de artık hedef koyuyoruz, şimdi onun yasasını hazırlıyoruz. 6 yıl, 7 yıl, bitirdin bitirdin, bitiremediğin takdirde artık güle güle. Birçok eylemlere, birçok terör eylemlerine karışmış olanlar ne yazık ki bu tür aflardan istifade etmek suretiyle ne yazık ki okullarımızı çok zor, çok berbat duruma getirdiler. Artık bunlara fırsat veremeyiz” dedi.
 
"HARCIN KALKMASINI İSTEYENLER HALA TERÖR ESTİRİYORLAR"
Ülke gençliğinin bilgisayarına ve kitabına kilitlenmesini, diğer ülkelerle yarış içine girmesini istediklerini dile getiren Başbakan Erdoğan, "Bunu başarmamız lazım. Bu adımları atarken, 'harç' dediler, harcı kaldırdık. Üniversitelerde şu anda harç alınmıyor. Harcı kaldırdık da ne oldu? Harcın kalkmasını isteyen o malum çevreler hala terör estiriyorlar. Devletin üniversitelerinde harç alınmıyor. Böyle bir şey yok. Hangi üniversitede harç alınıyor bize söyleyin, biz gereğini yaparız" diye konuştu.
 
Haber / Kemal ALTUNOĞLU

0282 726 91 91
0282 747 65 10