Rotaryenler çocuklar için bir araya geldi

Trakya Rotary Kulübü üyeleri, önceki akşam düzenlenen birlik ve beraberlik gecesinde buluştu.

Bölgede Gündem 12.12.2013 10:31:00 0
 Rotaryenler çocuklar için bir araya geldi
GECE DÜZENLENDİ
 
Trakya Rotary Kulübü Silivri Garden Restoran’ta düzenlemiş olduğu Trakya gecesine: Trakya bölgesinden ve İstanbul’dan davetli olarak 750 Rotaryen katıldı. Gelecek Dönem Guvernörlerinden Mehmet Sabri Görkey’in açılış konuşmasının ardından Trakya Kulüp Başkanları ve eşleri hep birlikte damat havası ile alay çektiler. Dönem Guvernörü Haluk Ulusoy  “Trakya kulüplerinin bu başarısını kutluyorum. Emeği geçen Rotary aileme teşekkür ediyorum” diyerek eğlenceyi başlattı.
 
 
 
TEŞEKKÜR ETTİ
 
Özellikle Trakya Roman ekibinin dansları ve Trakya Roman Bluse orkestrası davete gelen üyelere unutulmaz bir gece yaşattı. Çerkezköy Rotary Kulübü’nün de eksiksiz katıldığı gecede, Kulüp üyeleri tarafından katkı olması amacıyla çeşitli hediyeler verildi. Çerkezköy Rotary Kulübü Başkanı Diş hekimi Aykut Taşkın “Katılımlarından dolayı dostlarıma ve Rotary aileme teşekkür ediyorum” diyerek mutluluğunu paylaştı.
 
ÇOCUKLAR İÇİN KULLANILACAK
 
Taşkın “Elde edilen gelir ile Türkiye’ye sığınan Suriyeli mültecilerin çocuklarında görülen Çocuk Felcinin ortadan kaldırılması için Çocuk Felci Aşısı yaptırılacak. Çocuk Felcinin ortadan kaldırılması, Rotary nin en büyük hizmetlerinden birisi olarak Dünyada uygulanıyor. İki yıl öncesine kadar Dünyada kökü kurutulmuş olan bu hastalık, ne yazık ki Pakistan, Nijerya, Sudan ve son olarak da Suriye’de ortaya çıktı” dedi. Dünyada bir çocukta bile kalmayıncaya kadar Çocuk Felci ile uğraşan Rotary’nin bu ülkelerde de ortaya çıkan hastalığı yok edinceye kadar çalışmalarına devam edeceğini ifadew eden Taşkın “Çocuk Felcinin hala dünya da tedavisi yok. İşin ilginç tarafı dünya da sıfırlanan bu hastalığın İslam ülkelerinde ortaya çıkması da düşündürücüdür. Trakya Kulüplerinin düzenlemiş olduğu bu gece den kazanılan gelir, Suriyeli sığınmacı çocuklara aşı ve tedavi olarak kullanılacak” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10