Yel “Tekirdağ’ı Balkanların merkezi haline getireceğiz”

AK Parti Tekirdasğ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel dün saat 13.30’da Çerkezköy Haber Gazetesi’ni ziyaret etti.

Çerkezköy 12.12.2013 20:11:00 0
 Yel “Tekirdağ’ı Balkanların merkezi haline getireceğiz”
SAVAŞ CEPHEDE KAZANILIR
 
AK Parti Kapaklı Koordinatörü Mehmet Ömeroğlu, AK Partili Tekirdağ Belediye Meclis Üyesi Bayram Başelma ve AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan ile birlikte Çerkezköy Haber Gazetesi’ni ziyaret eden Mustafa Yel, gazeteci Şaban Kardeş tarafından karşılandı. Seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Mustafa Yel, “Savaş cephede kazanılır. Dolayısıyla biz de cephede olacağız. Allah nasip ederse Büyükşehir, Kapaklı ve Çerkezköy’e ak belediyeciliği kazandırmak için çalışacağız” dedi.
 
ÖDENEK 4 KAT ARTACAK
 
Gazeteci Şaban Kardeş de “Tekirdağ’ın büyükşehir olmasının insanlara fayda sağlayacağına inanıyorum. Bunda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi. Tekirdağ’ın bütçeye artı değer katan bir il olmasına rağmen bunun karşılığını alamadığının dile getirilmesi üzerine konuşan Mustafa Yel “Bu şimdiye kadar doğruydu. Belli bir süredir iyiye doğru bir değişim var. Büyükşehir belediyesi de bu sorunun çözülmesine vesile olacak” ifadesini kullandı. Belediye ve köylere gelen ödeneğin 4 katının büyükşehire geleceğini dile getiren Yel “Köylü milletin efendisidir. Biz de buna uygun olarak çalışıyoruz” dedi.
 
ÖNEMLİ PROJELERİMİZ VAR
 
Tekirdağ için önemli projelerinin olduğunu belirten AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel, “Marmara Denizi’nde 270 çeşit balık vardı. Çarpık kentleşme ve avcılık gibi etkenlerle çeşit sayısı 20’ye düştü. Belediyelerin arıtma tesisleri yok. Biz tüm atık suları toplayacağız. Bu 3 katrilyon 240 milyar 240 milyonluk bir proje. Sahil bandındaki yerleşim yerlerinin de atık sularını alıp arıtarak bu kanala vereceğiz. Birkaç yıl içinde denizlerimizde istediğimiz temizliği yakalayacağız” diye konuştu.
 
ELEKTRİK SORUNU İLE YAKINDAN İLGİLENECEÐİM
 
Çerkezköy ve özellikle Kapaklı’daki elektrik kesintisi sorununun dile getirilmesi üzerine de konuşan Mustafa Yel “TREDAŞ özelleşti. Ama her ne kadar özelleşse de protokol gereği bazı yükümlülükleri yerine getirmek zorunda. Bu yükümlülükleri yerine getirmediği zaman devlet yaptırım uygulayabiliyor” dedi. Yel, bölgedeki elektirk sorununun çözümü için konuyla yakından ilgileneceğini söyledi.  Tekirdağ’da uzun yıllar Vali Yardımcısı, İl Genel Sekreteri olarak görev yapan Mustafa Yel “30 Mart 2014 tarihinde bir demokrasi şöleni yaşayacağız. Bu şölene de Tekirdağ’ımız hızlı ve heyecanlı bir şekilde hazırlanıyor. Çünkü tarihinde ilk defa büyükşehir belediyeciliği ile tanışacak. Bizler de 2005 yılından beri Tekirdağ’daki görevimizde 257 köyümüzün tamamında 11 ilçemizin tamamında her türlü kamu hizmetinin altında imzası olan bir kişiyim. Sorunları ve çözümlerini de bilen bir kişi olarak siyaset arenasına katıldım. Çünkü siyaset sizin düşüncelerinizin tamamen karşılığını bulduğu ve orada bunu iktidar olduğunuzda uygulama alanı bulduğunuz bir arena. Bu arenada işimiz kolay değil ama biz zoru başarmayı seven insanlarız. Dolayısıyla ilimizde de inşallah 30 Mart 2014 tatihinden sonra AK Parti belediyeciliğinin diğer illerde olduğu gibi girişimci, yatırımcı, kalkınmaya önem veren, vatandaş odaklı bir anlayışla ilimizi tanıştırmak istiyoruz. Çünkü ilimiz belediyecilik hizmetleri yönünden gerektiği kadar hizmet alamamış, vatandaşlarımızın mağdur olduğu bir alandı” dedi.
 
ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPILDI
 
Genel idare hizmetleri açısından Tekirdağ’da çok önemli yatırımların yapıldığını dile getiren Yel “11 yıllık iktidarımız döneminde  6.5 milyarlık bir yatırıma imza atıldı. Ama bunun karşılığında yerel yönetimlerimizde bir aksama olduğunu görüyoruz. Hali hazırda bakıldığında belediyelerin birçoğunda arıtma tesisi yok. İnşallah bizim belediye başkanı olduğumuz dönemde bunu tamamen gidereceğiz” dedi.
 
ÇEVRE KİRLİLİÐİ ÖN PLANDA
 
Bugüne kadar olan sorunlara geliştirilen çözümlerle büyükşehir belediyesi olduktan sonra geliştirilecek çözümler arasında olumlu anlamda büyük bir fark olacağını söyleyen Yel “Tekirdağ’da çevre kirliliği ön planda. Özellikle Ergene Nehrimizin, Marmara Denizimizin kirliliği gibi sorunlar öne çıkıyor. Bizim belediyevcilik anlayışımızda da bu çevre kirliliğini en kısa zamanda kaldırabilmek için planlarımız mevcut. Büyükşehir Yasası ile birlikte getirilen bir yenilik var. Sportif faaliyetlere artık nakdi olarak da yardım yapılabiliyor. Dolayısıyla biz gençlerimize hizmet anlamında da çok büyük yatırımlar yapmayı düşünüyoruz. Bunun yanı sıra tarımsal altyapıyı geliştirmeyle ilgili görevlerimiz var. Tarımsal altyapıda da özellikle bizim 4 milyon dekar ekilebilir arazimiz var. Bunun bugün sadece yüzde 8’i olan 300 bin dekarı sulanabiliyor. Biz bunu 5 yıl içerisinde Devlet Su İşleri ile de ortak protokoller geliştirerek 1 milyon dekara çıkarmak istiyoruz. Çünkü bizim topraklarımız çok verimli. Bu verimli topraklardan biz insanımızın daha çok yararlanmasını, daha çok gelir sahibi olmasını istiyoruz” diye konuştu.
 
BALKANLARIN MERKEZİ OLACAK
 
Tekirdağ’ın çok zengin bir potansiyele sahip olduğunu belirten Mustafa Yel “Tek bir kimliğe sığdırmamız mümkün değil. 1450 civarında sanayi ile bir sanayi kenti, 4 milyon dekar ekilebilir tarım arazisi ile bir tarım kenti. 27 bin civarındaki üniversite öğrencisi ile bir eğitim kenti. Çok önemli turizm potansiyeline sahip olmasıyla bir turizm kenti. İsatanbul, Balkanlar ve Avrupa Birliğine yakınlığı ile, bulunmuş olduğu üstünlüğü ile de bir lojistik kenti. Biz tüm bu alanlarda Tekirdağımızı 2023 yılına kadar en ileri seviyede gelişmişlik boyutuna taşıyacağız. Amacımız 2023 yılında Tekirdağ’ı Balkanların merkezi haline getirebilmek” dedi.
 
EN ÖNEMLİ SORUN OTOPARK SORUNU
 
Tekirdağ’ın en önemli sorununun sorulması üzerine de konuşan Mustafa Yel “Şehir merkezimizde Süleymanpaşa, Çorlu, Çerkezköy ve Kapaklı’da trafik sorunu, otopark sorunu olduğunu görüyoruz. Bunlarla ilgili projelerimiz hazır. Köprülü kavşaklar ve otoparklarla bu imkanı bize büyükşehir belediyesi de sağlıyor. Uklaşım Korrdinasyon merkezi kurulacak. Bu merkezimizle birlikte Nisan ayı meclisimizde bunu masaya yatıracağız. Tekirdağ’da nerelerde trafik sorunu var, nasıl halledebiliriz bu konudakli planlama çalışmalarımızla birlikte stratejik planımıza da bunu dahil ederek 2014 yılından itibaren trafik sorununa son vermiş olkacağız” ifadesini kullandı.
 
AK BELEDİYECİLİÐİ BAŞBAKANIMIZA HEDİYE ETMEK İSTİYORUZ
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Tekirdağ’a büyükşehir statüs kazandırılmasında çok büyük gayretlerinin olduğunu söyleyen AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel “Bizlere düşen görev de burada inşallah ak belediyeciliği başbakanımıza ve hükümetimize hediye etmek olacaktır. Bizim öncelikle hedefimiz bu. Bunun yanı sıra sayın vatandaşlarımızın da her türlü hizmetletinin hızlı bir şekilde yerine getirilebilmesi için genel anlamda bizlere talimatları var. Her konuda vatandaş odaklı hizmet geliştimemiz talimatı verdi” dedi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10