Türk Müziği Korosu’ndan fasıl şöleni

Çerkezköy Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Türk Müziği Korosu, 2013 yılının son konseri ile sanatseverlerin karşısına çıktı.

Çerkezköy 13.12.2013 15:41:00 0
 Türk Müziği Korosu’ndan fasıl şöleni
YILIN SON KONSERİNİ VERDİLER
 
Önceki akşam saat 20.00’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda düzenlenen 'Fasıl Musikisi'' konseri ile Çerkezköylü sanatseverlerin karşısına çıkan Türk Müziği Korosu, dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı. korosu saz ekibinde; kemanda Ayhan Çakır ve Namık Aydın, kanunda Bora Dicle, udda Musa Kaya, Atakan Darıcı ve Fatih Sütçüler,  mandolinde Hüseyin Yeğen ve darbukada Halil Kelebek yer alırken, konserde solist olarak da Arife Altındağ, Betül Günay, Canan Balibaşa, Cansu Fidan, Fatma Aybars, Hülya Taşkın, İnci Yılmaz, Müzehher Hacıoğlu, Neşe Akay, Nihal Akkaya, Nilgün Sütçüler, Nurcihan Başkent, Rojda Eryılmaz, Şehnaz Tuğran, Altan Altındağ, Bahtiyar Karakaş, Cengiz Özkaran, Engin Özden, Fatih Karataş, Fevzi Canbak, Fikret Puza, Hayrettin Danyeli, Mahmut Demirtaş, Nevzat Ş. Duran, Oğuz Gökdemir, Osman Beyazkurt, Oktay Aybars, Süleyman Tuğran, Ufuk Köroğlu ve Vahdettin Tan yer aldı.
 
İKİ BÖLÜMDEN OLUŞTU
 
Çerkezköy Belediyesi tarafından kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen konserin ilk bölümünde Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu Kemani Tatyos'un Suzinak Peşrevi, Gavsi Baykara'nın Suzinak Şarkı- Dokunma Kalbime, Sedat Öptoprak'ın Suzinak Şarkı- Ne Çok Çektim Hasretini, Emin Ongan'ın Suzinak Şarkı- Hasretle Yanan Kalbime, Osman Nihat Akın'ın Suzinak Şarkı- Ellere Uzaktan Bak, Erol Sayan'ın Suzinak Şarkı-Aylardır Gül Yüzünü, Zeki Müren'in Şimdi Uzaklardasın, Osman Pehlivan'ın Suzinak Şarkı- A Benim Mor Çiçeğim ve Ferit Sıdal'ın Suzinak Şarkı- Gözlerin Bir İçim Su şarkılarını seslendirdi.
 
SEVİLEN ŞARKILARI SESLENDİRDİLER
 
On dakika aradan sonra konserin ikinci bölümünde Selahattin Erköse'nin Buselik Şarkı- Rüzgâr Kırdı Dalımı, Fehmi Tokay'ın Buselik Şarkı- Geçti Bahar, Selahattin İnal'ın Buselik Şarkı- Gözümde Özleyiş, Erol Sayan'ın Buselik Şarkı- Bana Bir Aşk Masalından, İsmail Baha Sürelsan’ın Buselik Şarkı- Güle Sor Bülbüle Sor, Osman Babuşçu’nun Nihavend Şarkı Kamında Kıvılcım, Necdet Varol'un Nihavend Şarkı Süzül Güzel, Mustafa Günay'ın Nihavend Şarkı Yollarda Aradım, Arif Sami Toker'in Nihavend Şarkı- Geldi Yine Güzelim Yaz ve Ali Ulvi Baradan'ın Nihavent Şarkı Yemeni Bağlamış şarkıları seslendirildi.
 
İLGİ YOÐUN OLDU
 
Konseri Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, AK Parti Tekirdağ İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Karaca ve Abdurahman Çiçek, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz ve çok sayıda sanatsever izledi. Konserin sonunda konuşma yapan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, konserin hazırlanıp sunulmasında emeği geçen koro şefi Fahrihan Ünsal’a, sanatçılara, saz ekibine ve konseri organize eden Çerkezköy Belediyesi’ne teşekkür etti.
 
ÖZGÜVENİN EN GÜZELİNE LAYIKSINIZ
 
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de sanatçıların zaman zaman değişmesine rağmen koronun 14 yıldır faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. Koro ekibine teşekkür eden Ertem “Her yıl bir ya da iki kez insanımıza konser vererek hoş vakit geçirmemizi sağlayan koroda görevli arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu soğuk kış gecesinde sanat müziğinin sıcak nağmeleri ile içimizi ısıtan değerli sanatçılarımız, övgülerin en güzeline layıktır. Güzel bir dinletiye imza attığı için Fahrihan Ünsanl’a da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. Kaymakam Metin Kubilay, Koro Şefi Fahrihan Ünsal’a çiçek takdim ederken, koro üyeleri ve saz ekibine de karanfil hediye edildi.
 
Haber / Sevay KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10