Ertem “Bu kurslarla geçmişimizi daha iyi tanıyacağız”

Çerkezköy Belediyesi tarafından başlatılan Osmanlıca Kursu devam ederken, Kurs Hocası Cemil Aydın ve kursiyerler dün Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’i ziyaret etti.

Çerkezköy 13.12.2013 16:22:00 0
 Ertem “Bu kurslarla geçmişimizi daha iyi tanıyacağız”
FAYDALI OLDUÐUNA İNANIYORUM
 
Dün saat 14.30’da Ali Ertem'i ziyaret eden Kurs Hocası Cemil Aydın, kursiyerler Tekin Güldal, Kenan Çetin, Rüveyda Akbaş, Duran Pekdemir ve Semra Özen, kursun düzenlenmesinden dolayı Başkan Ertem’e teşekkür etti. Kursla ilgili bilgi veren Cemil Aydın, kursa katılanların Osmanlıca’yı okumaya başladığını ifade ederek “Yaşı 40’ın üzerinde olmasına rağmen kursiyerlerimiz kısa zaman zarfında Osmanlıca’yı okumaya başladılar. Bu hızlı öğrenme nedeni ile kursiyerlerimize Kuran-ı Kerimin Osmanlıca mealini dağıttık. Kursun çok faydalı olduğuna inanıyorum” dedi.
 
OSMANLICA KURAN-I KERİM HEDİYE ETTİ
 
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de geçmişle bağların koparılmaması için Osmanlıca’nın bilinip öğrenilmesinin önemli olduğuna dikkat çekti. Osmanlıca’nın bugün kullandığımız dilin farklı yazılışı olduğunu dile getiren Ertem “İçerisinde Arapça ve Farça kelimeler bulunuyor. Buna rağmen Kuran-ı Kerim’i az da olsa bilenler için Osmanlıca’nın öğrenilmesi çok daha kolay olmaktadır. Büyüklerimiz Osmanlıca bir metin gördüklerinde bunu yerden kaldırıp, öpüp başlarına korlardı. Bu onların yazıya  verdikleri değerin bir işaretidir” dedi. Ertem, bu gibi kurslar sayesinde geçmişin daha iyi bilinip tanıma imkanının sağlanabileceğini belirtti. Ziyarette kurs öğretmeni Cemil Aydın, Başkan Ertem’e Osmanlıca dergi ve Osmanlıca Kuran-ı Kerim meali hediye etti.   
 
Haber / Sevay KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10