Ertem “Tekirdağ’da AK Parti ve CHP yarışacak”

AK Parti Çerkezköy İlçe yönetimi, AK Parti Çerkekzöy Belediye Başkan Aday Adayları ile birlite Malatyalılar Derneği ve Kuzey Kafkaslılar Derneği’ni ziyaret etti.

Çerkezköy 15.12.2013 11:43:00 0
 Ertem “Tekirdağ’da AK Parti ve CHP yarışacak”
MALATYALILARI ZİYARET ETTİLER
 
Önceki gün saat 19.00’da ilk olarak Çerkezköy Malatyalılar Sosyal Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret eden partililer Dernek Başkanı Mehmet Keleş ve üyeler ile bir araya geldi. AK Parti’nin milleti için çalıştığını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem “11 yıldır yapılan hizmetleri Anadolu’nun her tarafında görüyorsunuz. Bu hizmetlere harcanan paralar AK Parti öncesi birilerinin kasasına giriyordu. Bu hizmetler yapılırken de bir yerden gömü bulup da yapılmıyor. Potansiyelini doğru kullandığı için finans ve banka cephelerine peşkeş çekmediği için, oralardan aldığı paralarla hizmet yapılıyor. Yollarımız, okullarımız, hastanelerimiz bu hizmetlerle yapılıyor. Bunları yok etmek için kumpas çalışmaları var” dedi.
 
GENEL MERKEZİN YAPACAÐI BİR TAKDİR OLACAK
 
Tekirdağ’daki seçimlerin AK Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi arasında geçeceğini ileri süren Ertem “Şunu bilin ki Tekirdağ’da sadece AK Parti ile CHP arasında yarış olacaktır. Çerkezköy ve Tekirdağ’da bir başka partinin seçimi kazanma şansı yoktur. Sandığa gittiğinizde sağ partilere oy verdiğinizde inanın dolaylı olarak vermiş olduğunuz oy Cumhuriyet Halk Partisi’ne gidecektir. Bunu Malatyalı hemşerilerimizin hiç biri istemez. Biz de vatandaşlarımızın bu yanlışı yapacağına inanmıyoruz” diye konuştu. Çerkekzöy’de adayın henüz belli olmadığını söyleyen Ali Ertem “Ben bile aday olup olmayacağımı bilmiyorum. Genel Merkezin yapacağı bir takdir olacak. Çerkezköy’de en çok oyu kim alacaksa onu tayin edecektir. Böyle bir pozisyonda birisi olarak sonuç ne olursa olsun AK Parti çatısı altında bulunmanızı, hem de çevrede bulunan herkese anlatıp, anlattıklarınızı da ak parti çatısı altında toplamanızı istiyoruz” ifadesini kullandı.
 
“SEÇİMİ KAZANMA KAYGISI YAŞAMIYORUZ”
 
“Oyları AK Parti çatısı altında birleştirn çağrısında bulunan Ertem “Hizmetin devamı sağlanmış olacak. AK Parti belediyeciliği devam edecek. Tekirdağ’ın büyükşehir belediye başkanı ilk defa seçilecek. Burada vereceğiniz oylarla da büyükşehiri kazanmaya katkı sağlayacaksınız. Ne kadar çok oy verirsek, o kadar kazanmaya yakın oluruz. Trakya’yı ilk kez Büyükşehir Belediyeyi AK Parti ile tanıştıralım. Hangi aday olursa olsun Çerkezköy’de seçim kazanma endişesi yaşamıyoruz. Büyükşehir için gelin AK Partisi çatısı altında hem yerelde hem ilde AK Parti bayrağını dikelim” dedi.
 
“KOL KOLA SEÇİM ÇALIŞMASI YAPIYORUZ”
 
Önemli ve stratejik bir seçim atmosferi yaşadıklarını ifade eden AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Efrahim Yeşil de “Türkiye’nin geleceği ve şekillenmesi için sizlerden açık destek istiyoruz. Bizden ben aday olursam herkesten destek bekliyorum. Aday olamazsam da aday olanın her zaman yanındayım. Biz böyle bir partiyiz. Bizde çok güzel bir hukuk ve kardeşlik oluştu. Kol kola seçim çalışması gerçekleştiriyoruz. Derdimiz partinin tanıtımını yapmak. Sonucunda da kazanan AK Parti olacaktır. Bize düşen görev olduğu vakit partinin bayrağı için elimizden geleni yapacağız” dedi.
 
 “BÜYÜK PROJELER VAR “
 
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Yel’in Tekirdağ Büyükşehir’i alarak, Trakya’nın başkenti yapıp Balkanlara açılmak için önemli projeleri olduğunu ifade eden Yeşil “Çok ciddi projelerimiz var. Büyükşehir’in büyük kazanımlar getireceğini de biliyoruz. Gelirlerin en az 5-6 kat artacağını düşünüyorum. Büyükşehir’i kazanırsak insanlara ekmek kapısının çıkacağını biliyoruz. Gerçekten yalvarırcasına ne olur Tekirdağ olmak adına Çerkezköy ve ilçelerinden ciddi bir destek vermemiz gerekiyor. Malatyalılar bu konuda çok duyarlıdır. Veliköy’de 100 sanayicinin 80’i Malatyalıdır” diye konuştu.
 
“HİZMETLER DURMASIN”
 
Türkiye’nin nereden nereye geldiğini milletin her zaman takdir ettiğini ifade eden Kızılpınar Belediye Başkanı ve Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Faruk Korkmaz ise “Başbakanı, meclisi, belediye başkanını siz belirlersiniz. Başbakanımız yaptığı hizmetleri sizlerin vermiş olduğunuz oylar sayesinde yapıyor. Siz onları getirmeseydiniz burada olmazdık. Hizmetlerin durmaması için, devam etmesi için yerel seçimlerde iyi düşünün. AK Parti ile daha güzel hizmetlerin geleceğine inanıyorum. Bütün aday adayı arkadaşlarımızın birinde kusur görmüyorum” dedi.
 
“ÖNEMLİ HİZMETLER ALDI”
 
3 yıl önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın rozet takması ile AK Parti saflarına katıldığını ifade eden Veliköy Belediye Başkanı ve Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Hanifi Belindir de “Veliköy Belediyesi iki buçuk yıldır AK Parti’den önemli hizmetler aldı. Büyükşehir kanunu gereği beldelerimiz kapandı. Çerkezköy ile birleşerek 2023 vizyonu ile aday adayı olarak karşısına çıktık. Çerkezköy 10 yıl içinde ak belediyecilikten çok güzel hizmetler aldı. Büyükşehir’de bu hizmetlerin devam etmesi için vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız olacak” şeklinde konuştu. 5-6-7 Aralık’ta Trakya turuna çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın en kalabalık mitinginin Çerkezköy’de olduğunu ifade eden AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ da “Büyükşehir Belediye başkan adayımız Mustafa Yel daha önce milletvekili adayımızdı. Sizlerin yanına geleceğiz. Mustafa Yel’den kendinize bir pay göreceksiniz. Doğru, dürüst, temiz bir kişiliği var. Eleştirilecek hiçbir yönü yoktur.  Çok değerli bir insandır” dedi.
 
DERNEÐİN SIKINTILARINI ANLATTI
 
2003 yılında derneğin kurulduğunu ifade eden Malatyalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Keleş “Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem derneğe her zaman destek oldu. Malatyalıların yüzde 70’i AK Partilidir. Dernek konusunda iyi yerlere gelmek istiyoruz.  Bizim sıkıntımız şu. Bizim derneğimizin yeri çok güzel. Derneğimizin sözleşmesi ile ilgili bir sıkıntımız bulunuyor.  300 üyemiz bulunuyor.  Onların aidatları ile düzeldik. Buranın sözleşmesi ile ilgilenirseniz çok seviniriz.  Kiralaması bitmiş, o yüzden abonelik olmadığından dolayı Tredaş elektriklerimizi kesti. Sözleşme yapılmadığı için tam kayıt olamıyoruz. Bununla ilgili bize yardımcı olursanız seviniriz” dedi.
 
“SORU İŞARETİ OLARAK İÇİMDE TAŞIYORUM”
 
Derneğin yükünün başkan, yönetimdeki kişiler ve destek verenlerle götürmenin zor olduğunu bildiğini ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem “Ne hikmetse onlarca Malatyalı hemşeriniz, sanayiciniz varken derneğe katkı yapmadıkların duydum. Örneğin 12 tane sanayici bir aylık sıkıntılarınızı karşılayabilir. Onlar için bu meblalar cep harçlığı ve akşam yemeği parasıdır. Ben bu olaya hayret ediyorum ve anlayamıyorum. Öz kültürünüzü burada yaşatabilmek için faaliyetler içine girerseniz öpüp başımızın üstüne koyarız. Bu tip faaliyetlerinize her türlü destek vermeye hazırız. Malatya kültürünü tanıtmada her türlü desteği veririz. Bunları bizden talep edin. Ama o kadar sanayicinin olduğu yerde bu sıkıntının yaşanmasını soru işareti olarak içimde taşıyorum. Böyle olmaması gerekiyor. Herkesin derneklere sahip çıkması gerekiyor” diye konuştu.
 
“BU SORUNU ÇÖZEMEZSİNİZ”
 
Ziyarette konuşan dernek üyesi Durdu Özdemir de, Çerkezköy Belediyesi’nin bir çok hizmet yaptığını, fakat düğün salonu, cenazelerde hizmet ve hamam konusunda biraz yetersiz kaldığını ifade etti. Bunun üzerine konuşan Başkan Ali Ertem “Hamamın yer tahsisini yaptık. İhale yapmıştık, fakat ihaleye giren olmadı. Yeniden düzenleme yaptık, ihalesi de yakında yapılacak. O konuda bir sıkıntımız bulunmuyor. Belediye olarak cenazelerin de tüm masraflarını biz karşılıyoruz. Biz düğün salonu yaptığımız zaman belediyelerin düğün salonu yapmakla bu problemleri çözebileceklerine inanmıyorum. Düğün salonu yapma ile bu sorunu çözemezsiniz. Ne böyle alan ne de böyle bir imkan var. Bu işten ekmek yiyen arkadaşlarımız da var. Onların alanına girip de işlerine engel olmak doğru değildir. Düğün yapmak için sıkıntısı olan zorda olan kardeşimiz gelsin biz destek verelim. Nefes alabilecek bir destek veririz” dedi.
 
“TÜRKİYE’NİN HER YERİNE ÜCRETSİZ GİDİYOR”
 
Çerkezköy Belediyesi olarak Çerkezköy’de vefat eden bir vatandaşı İstanbul’un Anadolu yakası ve Trakya’nın bütün yerlerine ücretsiz olarak götürdüklerini söyleyen Ertem “İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız bir protokol var. İstanbul’dan sonra Anadolu’nun diğer illerine gidecek vatandaşlarımızın yaptığımız protokol neticesinde ücretsiz olarak naaşları götürülüyor. Biz Belediye olarak cenazeyi götürüyoruz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi de hiç bekletmeden diğer araca aktarıyor” dedi.
 
“ SİZLERDEN DESTEK İSTİYORUZ”
 
Çerkezköy Malatyalılar Sosyal ve Yardımlaşma Derneği’nden ayrılan AK Partili heyet ardından Çerkezköy Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret ederek Dernek Başkanı Mahmut Göçmez ve ile dernek üyeleri ile bir araya geldi. AK Parti olarak bütün dernekleri ve iş yerlerini ziyaret ettiklerini söyleyen AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ “Derneklerimize özel ziyaretlerimiz oluyor. Önümüzde yerel seçimler var. Her zaman sizlerle birlikte olmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki seçimlerde de sizlerden destek istiyoruz. Türkiye’deki son 10 yıldaki gelişmeleri takip ediyorsunuz. Sadece belediye başkanlığı seçimi olarak düşünülmesin, güven oylaması niteliğinde olduğunu herkes biliyor. Sizlerden artarak desteğinizi istiyoruz” dedi.
 
KENDİLERİNİ TANITTILAR
 
Programın devamında ise AK Partili Belediye Başkan Aday adayları kendilerin tanıttılar. Düzenlenen programa Çerkezköy
Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan aday adayları, belediye meclis üyesi aday adayları ile partililer katıldı.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10