23 Nisan Tekirdağ’da coşkuyla kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Tekirdağ’da da coşkuyla kutlandı.

23.04.2024 16:33:00 0
23 Nisan Tekirdağ’da coşkuyla kutlandı

Tekirdağ’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Tekirdağ Valiliği önünde Çelenk Sunma Töreni ile başladı. 

 

PROTOKOLÜ MAKAMINDA AĞIRLADI 

 

Çelenk Sunma Töreni’nin ardından Vali Soytürk, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan, ve Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve il protokolünü makamında ağırladı.

 

 

GEMİNİN GÖREV VE FAALİYETLERİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ 

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Deniz Kuvvetlerine ait 23 gemi, denize kıyısı olan illerdeki 23 limanı ziyaret etti. Bu illerden biri olan Tekirdağ’da da TCG Tekirdağ Gemisi Komutanı Dz. Yzb. Dağhan Öymen, TCG Tekirdağ Başçarkçısı Dz. Üstğm. Arda Kırdar, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk’ü makamında ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Gemi Komutanı Öymen, TCG Tekirdağ Gemisi ve geminin görev ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

 

 

VALİLİK MAKAMINA OTURDU

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında 50. Yıl Ortaokulu 5. Sınıf Öğrencisi Derinsu İşçe, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, 50. Yıl Ortaokulu Müdürü Dilek Baştürk ile birlikte, Vali Recep Soytürk’ü makamında ziyaret etti. Günün anısına temsilen Vali olarak Valilik makam koltuğuna oturan öğrenci Derinsu İşçe, “Bütün dünya çocuklarının 23 Nisan Çocuk Bayramını kutluyorum” dedi. Ardından Temsili Vali Derinsu İşçe, Tekirdağlı vatandaşların hayat kalitesinin daha fazla yükseltilmesi için ilgili kurumlara talimatlarını verdi.

 

 

TEMSİLİ VALİ DERİNSU İŞÇE, MAKAM ARACINA BİNDİ 

 

Daha sonra Temsili Vali Derinsu İşçe, makam aracına binerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katılmak üzere Valilikten ayrıldı. Ziyaret sırasında Tekirdağ Milletvekilleri Mestan Özcan, İlhami Özcan Aygun ve il protokolü de yer aldı.

 

ÇOCUK ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ 

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına, Amfi Tiyatro’da düzenlenen "Çocuk Şenliği" ile devam edildi. Çocuk Şenliğine Vali Recep Soytürk, Eşi Nurdan Soytürk ve temsili Vali Derinsu İşçe’nin yanı sıra, Tekirdağ Milletvekilleri Mestan Özcan, İlhami Özcan Aygun, Garnizon Komutanı Tuğg. Ahmet Uğurlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Başsavcı Soner Gül, il protokolü, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ 

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Ardından Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Soytürk, Garnizon Komutanı Tuğg. Ahmet Uğurlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer tarafından verildi.

 

 

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI GÖSTERİSİ SUNULDU 

 

Ardından Kazandereli Memiş Pehlivan Ortaokulu öğrencileri tarafından “Türkiye Büyük Millet Meclisinin Açılışı ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından bayramın çocuklara armağan edilmesi” canlandırıldı. Sonrasında 80 Yıl Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinin hazırlamış oldukları “Halk Oyunları Gösterisi” izlendi. Ardından Şehit Turgut Kurtçu Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı “Geleneksel Çocuk Oyunları Gösterisi“ izlendi.

 

 

HALK DANSLARININ GÖSTERİSİ BEĞENİYLE İZLENDİ 

 

Gösterinin izlenmesinin ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle kutlamalara katılmak üzere Karadağ ve Kosova’dan gelen Halk Dansları Ekibi Üyesi öğrencilerin hazırlayıp sunduğu gösteri beğeniyle izlendi izlendi. Kutlama, Bayrak Temalı Müzik Gösterisi ile devam etti. Final seromonisinde Vali Soytürk, Eşi Nurdan Soytürk ve protokol üyelerinin çocuklarla fotoğraf çekilmesinin ardından “Çocuk Şenliği” sona erdi.

 

 

Haber / Semih SARMA 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10