Belindir “Fakülte, Çerkezköy’e değer katacak”

AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday adayı ve Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir Çerkezköy ve beldelerinde bulunan muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi.

Çerkezköy 15.12.2013 11:58:00 0
 Belindir “Fakülte, Çerkezköy’e değer katacak”
KAHVALTIDA BULUŞTU
 
Önceki gün Şanlıurfa İskender’de saat 09.30’da düzenlenen kahvaltıya Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Şükrü Dumanlar ile muhtarlar katıldı.  Mevcut muhtarlarla tanışmak ve kendisini tanıtmak için kahvaltıda buluştuğunu ifade eden Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir “Sizlerin de bizleri tanımanızı istedik” dedi. 2014’te yerel seçimlerin yapılacağını anımsatan Belindir “Çerkezköy’de siyasi partiler ve muhtarlar seçim dönemine girecekler. Mevcut Belediye başkanı olarak görevimizdeyiz. AK Parti’den aday adayı olarak yola çıktık” dedi.
 
YAPTIĞI HİZMETLERİ ANLATTI
 
2009 yılında Veliköy’de yapılan yerel seçimlerde Belediye Başkanı olduğunu anımsatan Belindir “Beş yıllık dönemimizde önemli çalışmalar yaptık. Veliköy Kızılpınar’a göre daha küçük bir belde. Bu anlamda küçük belde olmasına rağmen, potansiyeli yüksek bir belde.  Belediye Başkanlığı dönemimizde iki organize sanayi bölgesine imza attık. Yalıboyu ve Veliköy OSB olarak Sanayi Bakanlığı’ndan onaylandı. Beldemizdeki sanayiyi kontrol altına aldık. Sanayi bölgesinde olan 5 kilometrelik yolu Ulaştırma Bakanlığı’nın destekleri ile yaptık. Çevre yolunda üst geçit sıkıntımız vardı. Şehit polisimizin ismini vererek beldemize kazandırdık. Veliköy’de beldenin ortasında meydan projesini hayata geçirdik. Veliköy Belediyesi olarak beldeye ortaokul kazandırdık. Doğalgazı halkımız ile buluşturduk” dedi.
 
“KATMA DEÐER KATACAKTIR”
 
Veliköy Belediye Başkanı olarak yaptığı en önemli projenin yüksekokul projesi olduğunu ifade eden Belindir “Namık Kemal Üniversitesi ile protokol imzaladık. 117 dönümlük araziyi, plan uygulaması ile 130 bine çıkardık. Araziyi daha sonra ise Namık Kemal Üniversitesi’ne tahsis ettik. Yüksekokul binasını yapıyoruz. Üçüncü katına çıktık. İnşallah önümüzdeki ders yılında 1500 öğrencimiz derslerini burada görecekler. Yüksekokul düşünürken, Çerkezköy’de de dört yıllık üniversite eksikliği vardı. Dört yıllık fakülte olması için girişimlerimiz oldu. Hep birlikte Çerkezköy’de uygun bir arazi olarak karar kılındı. Orada ileride Yükseköğrenim Kurulu ile görüşülerek ihtiyaç halinde yapılacak. Bizim düşüncemiz sanayi bölgesi olduğu için işletme bölümünü uygun gördük. Önümüzdeki dönemlerde dört yıllık fakülte yapılacak. Bu dört yıllık üniversite Çerkezköy’e katma değer katacaktır” dedi.
 
“HIZLI ŞEKİLDE GELMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ”
 
Tekirdağ’ın Büyükşehir olması ile birlikte Veliköy ve Kızılpınar’ın Çerkezköy’e bağlandığını anımsatan Belindir “Biz de bu anlamda yaptıklarımızı Çerkezköy’de de yapabiliriz diye yola çıktık. AK Parti’den aday adaylığımızı açıkladık. AK Parti’de görev verildiği takdirde en iyi hizmeti yapacağımızı söylüyorum. Bizim için önemli olan Çerkezköy’e en iyi hizmetin verilmesi, hizmtin hızlı şekilde gelmesini sağlamaktır.  Bu tür hizmetleri alabilmek için Büyükşehirini de kazanmak lazım. Önümüzdeki süreçte bütün yatırımların yapılacağı belediye olacaktır. Yerel seçimlerimiz Çerkezköy’e, Tekirdağ’a ve tüm muhtarlarımıza hayırlı olsun” dedi.
 
“17 MUHTAR KALDIK”
 
Kahvaltıdan dolayı Belindir’e teşekkür eden Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Şükrü Dumanlar “32 muhtarla yola çıktık. Şuanda Kapaklı ilçe olduktan sonra 15 arkadaşımız ayrıldı. 17 arkadaş ile yola devam ediyoruz.  Toplumun olduğu yerde lidere ihtiyaç vardır. Onları da seçenler başa getirirler. Birileri bir yere aday olur, o halk içersinde de birileri onları belli yere getirir. Bizlerde muhtarlar olarak bir süreç yaşıyoruz. Seçimlerin herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10