Soğuklar geldi, balık fiyatları da yükseldi

Marmara Denizi'nde olumsuz hava şartlarından dolayı balıkçıların denize açılamaması, Çerkezköy’de balık fiyatlarının yükselmesine neden oldu.

Çerkezköy 17.12.2013 10:56:00 0
 Soğuklar geldi, balık fiyatları da yükseldi
VATANDAŞI DA ETKİLEDİ
 
Balığın en bol ve lezzetli olduğu bugünlerde şiddetli rüzgar, balıkçıların denize açılmasını engelliyor. Yeteri kadar avlanamayan balıkçılar da çareyi fiyatları yükseltmekte buldu. En lezzetli olduğu dönemde balık fiyatlarının yükselmesi satışları da olumsuz etkiledi. Balık pazarına gelen vatandaşların bir kısmı yüksek fiyatlardan şikayet ederek balık almaktan vazgeçerken bir kısmı da alacağının yarısı kadar alışveriş yapıyor.
 
 
 
 
AZ OLDUĞU İÇİN PAHALI
 
Balıkçı esnafı bugünlerin, balık tüketimi için en uygun zaman olduğunu ifade ederek, balık avının tamamen hava şartlarına bağlı olduğunu söyledi. Balıkçılar “Hava estiği için balığı kesiyor. Ava çıkılmadığı için de bu durum fiyatlara yansıyor. Balık çok çıkınca fiyat düşer, az çıkınca fiyat yükselir. Satışlarımız normal. Hava şartları nedeniyle balığa çıkılamıyor, çıkılsa balık olmuyor. Az olduğu için de pahalı. Ancak Perşembe ve Pazar günleri vatandaşlarımız beklediğimizin üstünde ilgi gösteriyorlar” dedi.
 
İŞTE BALIK FİYATLARI
 
Balıkçı esnafı, en çok hamsi, istavrit gibi küçük balıklara rağbet edildiğini söyledi. Çerkezköy Balık halinde istavrit 10 TL, Çupra tane 5 TL, Çinekop 20 TL, Kanada hamsi 7 TL, Palamut tane 10 TL, Mezgit 15 TL, Barbun 20 TL, Levrek Tane 5 TL’den alıcı buluyor.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10