Vize kuyrukları kalkacak

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken Vize Serbestisi Diyaloğu ve Geri Kabul Anlaşması’nın önemli bir sorunu çözeceğini ifade etti.

Bölgede Gündem 17.12.2013 15:34:00 0
 Vize kuyrukları kalkacak
EN ÖNEMLİ BEKLENTİLER ARASINDAYDI
 
Panaldöken, Türk vatandaşlarına vize muafiyeti verilmesine ilişkin sürecin başlamasına yönelik imzaların atılmasını olumlu bulduklarını dile getirerek “Türkiye – AB KİK toplantılarında hep dile getirdiğimiz ve AB kanadından sorunların çözümü için destek istediğimiz bir konu nihayet çözülüyor. Vize kısıtlamasının kalkması ile önemli bir sorun çözüme kavuşacak. Sorunun çözümü ile birlikte genç ve yeni nesil girişimcilerimizin önü daha da açılacak. Vize serbestisi Türkiye'nin Avrupa Birliği'nden en önemli beklentileri arasında yer alıyordu” dedi.
 
DAHA ÇOK GİRİŞİMCİDEN İSTİFADE EDECEK
 
Karşılıklı olarak adımlar atılmazsa hiçbir sorunun çözülmeyeceğini, Türk vatandaşlarının vize zorunluluğunu ortadan kaldıracak bu
sözleşmenin önemli olduğunu ifade eden Palandöken, Türkiye ile AB’nin bu süreçte birbirine yaklaşacağını ifade ederek “Türk sanayicisi ile esnaf ve sanatkârların, işadamlarının ürettiği mallar Avrupa Ülkelerine serbest bir şekilde giderken, malı satan ve üreten vize alamadığı sürece gidemiyordu. Yapılan anlaşma ile artık vize kuyrukları kalkacak. Sürecin kısalması Türk sanayisinin önünü açacak ve ticaret hızla artacaktır” dedi. Palandöken, böylece Avrupa’nın daha çok Türk vatandaşından ve girişimciden istifade edeceğini söyledi.
 
Haber / Kemal ALTUNOĞLU
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10