Pehlivan “AK Parti sürece müdahale edecek adımlar atmamalı”

Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Feti Pehlivan; “Başlatılan yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama operasyonunda hükümetin sürece müdahale edecek adımlardan kaçınması gerekiyor” dedi.

Tekirdağ 20.12.2013 17:44:00 0
 Pehlivan “AK Parti sürece müdahale edecek adımlar atmamalı”
AK PARTİ YARGIYA GÜVENMELİDİR
 
Yargı karar verene kadar masumiyet karinesinin esas olduğunu ifade eden Pehlivan “Ancak soruşturmanın selameti açısından ismi geçen bakan ve bürokratlar istifa etmeli, görevden el çektirilmelidir. Olayın uluslararası boyutu varsa açığa çıkartılmalı, devlet içerisinde hiçbir suretle ayrı bir yapılanma olmaması için gerekli reformlar yapılmalıdır. Bu tür yapılanmalar var ise sorumlular açığa çıkartılarak gerekli işlemler yapılmalıdır. AKP hiçbir şekilde yargıya baskı yapmamalı, on yıldır başında olduğu devletin yargısına güven göstermelidir. Eğer AKP’nin yargıya karşı güvensizliği var ise bunu açıkça dile getirmeli, iktidarları döneminde gerçekleşen tüm siyasi davaların güvenirliği hakkında topluma bilgi vermelidir.
 
TEHLİKENİN VARLIĞINI GÖSTERİR
 
Operasyonun perde arkasında dış mihrakların olduğu iddialarına da değinen Pehlivan, böyle bir iddianın gerçek olması durumunda Türkiye’nin bağımsızlığından söz edilemeyeceğini belirterek “Bazı basın yayın organlarında operasyonların arkasında uluslararası güçler olduğu, amacın Ak Parti iktidarına diz çöktürmek olduğu şeklinde iddialar yer almaktadır. Öncelikle belirtmeliyiz ki bu iddialar dikkate alınmalı, doğruluğu araştırılmalı ve eğer doğruluk payı var ise uluslararası güçlerin Türk yargı sistemi üzerinde ne şekilde etki sahibi olabildiği açığa çıkartılmalıdır. İddialar doğruysa ülkemizin bağımsızlığından nasıl bahsedebiliriz. Egemen bir devletin hukuk sisteminin dış güçler tarafından kullanılarak devletin yönetiminin alaşağı edilmesi amacı ile kullanılması iddiası facia derecesinde bir tehlikenin varlığını gösterir” dedi.
 
Haber / Sevim BOZKURT

0282 726 91 91
0282 747 65 10