“Kapaklı’da emlak sektörünü iyi yere getireceğiz”

Çerkezköy’de uzun yıllardır emlakçılık sektöründe yer alan Hüseyin Akın, Kapaklı Emlakçılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin kurulması çalışması kapsamında emlakçıl

Çerkezköy 22.12.2013 11:31:00 0
 “Kapaklı’da emlak sektörünü iyi yere getireceğiz”
İLK ADIM ATILDI
 
Önceki gün Kahve Ji’de Kapaklı ve Kızılpınar’da faaliyet gösteren emlakçılar ile bir araya gelen Hüseyin Akın “Kapaklı ilçe oldu. Kapaklı’da bulunan emlakçı arkadaşlarımızla ve büyüklerimizle, bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kapaklı’ya Emlakçılar Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin kuruluşunun başlangıcını bugün başlatıyoruz” diye konuştu.
 
“EVİMİZE EKMEK GÖTÜRÜYORUZ”
 
Emlakçıların çoğu yerde ikinci sınıf muamele gördüğü iddiasında bulunan Akın “Emlakçılığı hiçe sayanlar var. Ben değil Ayşe’yi, Fatma’yı, mesleğime aşığım. Ben işime aşığım. Emlakçı diyip geçmeyin. Millete hizmet etmek için hayallerini süslüyoruz. 40 yıldır daire ve arsa sahibi olamayanlara emlakçılar olarak yön gösteriyoruz. Ama dışarıdan böyle gözükmüyor. Kapaklı’da böyle bir temelin atılmasını istiyorum. Bugün hepimiz bu işten evlerimize ekmek götürüyoruz. Ama birlik olursak, işe kenetlenirsek, kapaklı’da emlak sektöründe daha iyi yerlere geleceğimizi anlıyoruz” dedi.
 
“ GELİN BİRLİK OLALIM”
 
Akın “Kaymakamlığa ve Tapu Müdürlüğüne sorunlarımızı iletiyoruz. Çerkezköy’de emlakçılar olarak fotokopi ile işlem başlatıyoruz. Kimliklerinin aslı olmadan alıcı satıcı görmeden imza atmıyorlar. Öyle bir sistem uyguladılar ki üç gün önceki kimliğinin aslını alamıyoruz. Bu durum bizi üzüyor ve emlakçılar olarak zor durumda bırakıyor. Tapu dairesine giderken kimlik asıllarının ve kendilerinin de zaten oradalar.  21.yüzyılda bilim çağına geçtiğimiz bu dönemde insanlar binlerce kilometreden yol kat ederken, Çerkezköy gibi bir metropol bir şehirde iki gün boyunca tapu yapmak zoruma gidiyor. Kapaklı’da birlik olalım ve beraber olalım. Derneği kuralım ve söz hakkımız olsun. Herkesin işi kolaylaşsın” ifadesini kullandı.
 
“EMLAKÇI OLDUÐUMUZU HERKES GÖRSÜN”
 
Toplantıya katılan herkese teşekkür eden Akın “Başlangıç noktasında beni kırmadığınız için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Kapaklı’da analiz yaptık ve derneğimiz için yerde temin ettik. Yönetim kurulu üyelerimizi seçeceğiz. Birlik beraberlik için Çerkezköy ve Kapaklı’da kimse ikinci sınıf muamelesi yapmayacaktır. Emlakçı demek insanın geleceği, insanın güvencesi demektir. Ayrıca emlakçı cesur ve atılgan olmalıdır. Öyle bir hale gelmemiz lazım ki emlakçı olduğumuzu herkes görsün. Ben ekmeğimi bu işten kazanıyorum. 20 yıldır bu işe sevdalıyım ve bu işi onurumla yapıyorum. Bizim meslekte kötü olan arkadaşları yönlendireceğiz. Yılbaşına kadar eksik evrakları tamamlayıp, resmi olarak bu işten ekmeğimizi yiyeceğiz” dedi. Konuşmaların ardından emlakçılar derneğin oluşumu hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10