Gazeteci derneklerinden kınama

Çerkezköy Haber - Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi, Tekirdağ ve Trakya’daki gazeteci dernekleri de genelge ile basın mensuplarının emniyete girişinin yasaklanmasına tepki gösterdi.

Çorlu 23.12.2013 11:56:00 0
Gazeteci derneklerinden kınama
TOPLUMUN BİLGİ EDİNME HAKKI ENGELLENİYOR
 
Trakya Gazeteciler Derneği, Türkiye genelinde basın mensuplarının emniyete girişlerinin yasaklanmasını kınadı.  Trakya Gazeteciler Derneği Genel Sekreteri Yavuz Göktaş, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan genelge ile Türkiye genelinde 22.12.2013 tarihi itibariyle basın mensuplarının Emniyet müdürlüğü hizmet binalarına giriş yapamayacaklarının duyurulduğunu anımsatarak “Gazeteciler halkın bilgi edinme hakkı adına görev yapmaktadırlar. Bu genelge toplumun bilgi edinme hakkını engellemek olduğu kadar, sansürcü bir zihniyetin açıkça göstergesidir. Kurumlar kamunun malıdır. Böyle bir yasağı Basın, ifade özgürlüğü açısından gözden geçirdikleri zaman yanlış bir karar aldıklarını mutlaka göreceklerdir. Kanunların koruyucusu olan bir kurumun sansür uygulamaya başlaması açıkçası üzücü ve düşündürücüdür. Kamuoyuna açık bir binaya yasak getirilemez. Bu binalar özel bir kurum ya da şahıs binası değil resmi bir kurumun binalarıdır. Kamu binalarında Akredite diye bir şey olamaz. İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nü Türk basın tarihine kara bir leke olarak geçecek bu kararı yeniden gözden geçirmeye davet ediyoruz” dedi.
 
BU KARAR, BASIN CAMİASINDA TARİHE GEÇTİ
 
Çorlu Medya Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Yirun da “Basın Milletin Ortak sesidir. Sansür edilemez ve susturulamaz. Alınan bu karar ile Basın Mensuplarının Emniyet Müdürlüklerine alınmaması son derece yanlış. Basın özgür olmalıdır. Türkiye’de Emniyet Genel Müdürlüğünün almış olduğu bu karar basın camiasında tarihe geçmiştir. Böyle bir tutum hiçbir iktidar döneminde yapılmamıştır. Basın mensupları kamu yararına görev yapmaktadırlar. Böyle bir kararın alınması son derece üzücü ve düşündürücüdür ” dedi.
 
Haber / Sevim BOZKURT

0282 726 91 91
0282 747 65 10