Bir puanı son dakikalarda kurtardık 1-1

Bölgesel Amatör Lig 11.Grupta alt sıralardan kurtulmaya çalışan Çerkezköyspor ilk devrenin son hafta karşılaşmasında taraftarı önünde İstanbul temsilcisi Vefaspor’u konuk etti. Rakibi karşısınd

23.12.2013 16:14:00 0
 Bir puanı son dakikalarda kurtardık 1-1
Bölgesel Amatör Lig temsilcilerimizden Çerkezköyspor hafta sonunda evinde üç puan mücadelesine çıktı.
 
PAZAR GÜNÜ OYNANDI
 
Pazar günü Çerkezköy Mustafa Uğraş Stadyumunda saat 13.30’da oynanan karşılaşmaya Çerkezköyspor Hüseyin, Oğuz, Gökhan, Abdi, Hasan, Samet,  Ethem, Emirhan, Ogün, Gökhan ve Zülküf kadrosu ile çıkarken, konuk ekip Vefaspor ise karşılaşmaya Bilal, Bahtiyar, Erdi, Enes, Hakan, Zeynel, Ferhat, Onur, Aydın, Hakan ilk onbiri ile başladı. Karşılaşmaya taraftarının desteği ile başlayan ev sahibi ekip Çerkezköyspor ilk dakikalardan itibaren rakip kaleyi abluka altına almasını bildi. Konuk ekip Vefaspor ise gelişen Çerkezköyspor ataklarında savunmada hata yapmayarak kontra ataklarla galibiyet golünü aradı.
 
VEFASPOR ÖNE GEÇTİ
 
Sağlı sollu ataklarını sürdüren Çerkezköyspor ilerleyen bölümlerde önemli bir pozisyondan yararlanamadı. Sağ kanattan gelişen Çerkezköyspor atağında ceza sahasına Gökhan ilerledi. Müsait pozisyonda bulunan Zülküf’e topu aktardı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Zülküf’ün vuruşunu Bilal mükemmel bir refleks ile çıkardı. Çerkezköyspor kalesinde kontra ataklarla etkili olmaya çalışan konuk ekip Vefaspor karşılaşmanın 24.dakikasında geliştirdiği atakta öne geçti. Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta ceza sahası içine gönderilen topla buluşan Hakan yerden düzgün vuruşla topu ağlara göndererek Vefaspor’u deplasmanda 1-0 öne geçiren golü kaydetti.
 
TEK GOL ÇIKTI
 
Karşılaşmada iyi bir oyun ortaya koymasına rağmen mağlup duruma düşen Çerkezköyspor kalan dakikalarda beraberlik için bindirmeler yaptı. Orta alanda Samet ve Emirhan ile başlayan ataklarda Ogün ve Zülküf yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. İlk devrenin kalan dakikalarında her iki takımında geliştirdiği ataklardan gol sesi çıkmayınca ilk devre konuk ekip Vefaspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.
 
GOL ARADI
 
Karşılaşmanın ikinci devresinin ilk dakikalarında da Çerkezköyspor rakibi karşısında etkili futbolunu sürdürdü. Karşılaşmanın ilk devresinde bulduğu golle avantajlı durumda olan Vefaspor ise ikinci devre kontrollü bir futbol ortaya koydu. Orta alanda hızlı çıkan Çerkezköyspor ileride bir türlü çoğalamadı. Rakip kaleyi abluka altına alan Çerkezköyspor Zülküf ile bir önemli pozisyondan daha yararlanamadı.
 
VEFASPOR ZOR ANLAR YAŞADI
 
Karşılaşmanın 77.dakikasında konuk ekip Vefaspor’da Ferhat Aşık ikinci sarı kartını görerek oyun dışı kaldı. Rakibinin on kişi kalmasını iyi değerlendirmek isteyen Çerkezköyspor kalan dakikalarda sağlı sollu ataklarını hızlandırdı. Rakibine nefes aldırmayan Çerkezköyspor taraftarını da arkasına alarak beraberlik golünü aradı. Vefaspor ise gelişen Çerkezköyspor ataklarında zor anlar yaşadı.
 
6 PUANA YÜKSELDİ
 
Rakibinin kalesini abluka altına alan Çerkezköyspor son dakikalara kadar beraberlik için yüklenmeye devam etti. Uzatmaların ilk dakikasında Çerkezköyspor arzuladığı beraberlik golünü buldu. Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşa ceza sahası içinde topa çok iyi yükselen Oğuz Kaptan düzgün vuruşla topu ağlara göndererek skoru 1-1’e getirdi. Gelen golle birlikte Çerkezköyspor’lu oyuncular büyük sevinç yaşadı. Beraberlik golünün ardından bu sefer galibiyet için yüklenen Çerkezköyspor ataklarını sıklaştırdı. Kalan dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol sesi çıkmayınca karşılaşma da karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı. Puanını 6’ya yükselten Çerkezköyspor ligin ilk devresinde alt sıradan kurtulamazken, deplasmandan çok önemli bir puan ile dönen Vefaspor ise puanını 14 yaptı.
 
Haber/Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10