Gazetecilerden kalem bırakma eylemi

Emniyet müdürlüklerinin gazetecilere kapatılmasına bir tepki de Tekirdağlı basın mensuplarından geldi. Gazeteciler, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, kalem bıraktı.

Tekirdağ 24.12.2013 18:51:00 0
 Gazetecilerden kalem bırakma eylemi
BİR TEPKİ DE TEKİRDAÐ’DAN
 
Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü önünde toplanarak kalem bırakan TGF üyesi basın mensupları adına açıklamayı yapan Trakya Gazeteciler Birliği Başkanı Naci Akyazı; “İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nü Türk basın tarihine kara bir leke olarak geçecek bu kararı yeniden gözden geçirmeye davet ediyorum. Bu genelge toplumun bilgi edinme hakkını engellemek olduğu kadar, sansürcü bir uygulamadır. 12 Eylül döneminde bile gazeteciler böyle bir uygulamaya maruz kalmadı. Türkiye'de böyle bir dönem yaşanmadı. Toplumun gerçekleri görmeye, öğrenmeye en fazla ihtiyacı olduğu bir dönemde alınan yasaklama kararını kınıyorum” dedi. Akyazı'nın açıklamasının ardından basın mensupları kalemlerini emniyet müdürlüğü binası önüne bırakarak dağıldı.
 
 
KALEMLERİNİ BIRAKTILAR
 
Çorlu Medya Mensupları Derneği üyeleri de Emniyet Genel Müdürlüğü’nün basın mensuplarının emniyet binalarına girişini engelleyen genelgesini Çorlu Emniyet Müdürlüğü önüne kalemlerini bırakarak protesto etti. Çorlu Medya Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Yirun yaptığı basın açıklamasında, "Hepinizin bildiği üzere gazetecilere yönelik yasakçı uygulamalara bir yenisi daha eklendi. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan genelge ile Türkiye genelinde 22 Aralık 2013 tarihi itibariyle basın mensuplarının Emniyet Müdürlüğü hizmet binalarına giriş yapamayacakları duyuruldu. Genelgede ayrıca gazetecilerin bazı emniyet hizmet binalarında yer alan basın odalarına giriş kartlarını iade etmeleri de istendi. Demokrasilerde 'Sen buraya giremezsin, bunu yazamazsın' gibi dayatmalar yoktur. Gazeteciler toplumun bilgi edinme, gerçekleri öğrenme hakkı için kamu görevi görür ve bu nedenle sade vatandaştan farklı olarak birçok kurum ve kuruluşa girebilir" dedi.
 
MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEÐİZ
 
Bu karar sansür, basın özgürlüğüne açık bir müdahale olduğunu ifade eden Yirun “Türk basını 12 Eylül darbesi döneminde bile böylesine bir uygulamaya, dayatmaya maruz kalmamıştır. Bugün kalemlerimizi bırakıyor olmamız, bir yenilginin ifadesi değil, sansüre karşı oluşan tepkimizin göstergesidir. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de basın ve ifade özgürlüğü için yürüttüğümüz mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz. Şimdi kalemlerimizi Emniyet Müdürlüğü'nün önüne bırakıyoruz” dedi.
 
Haber / Sevim BOZKURT

0282 726 91 91
0282 747 65 10