Veliköyspor uzatmalarda yıkıldı 0-1

Tekirdağ Süper Amatör Lig sekizinci hafta karşılaşmasında Veliköyspor evinde Çorlu Gençlerbirliğispor’u konuk etti. Rakibi karşısında maç boyunca etkili bir futbol ortaya koyan, 55.dakikasında Tolga??

25.12.2013 11:46:00 0
 Veliköyspor uzatmalarda yıkıldı 0-1
 Süper Amatör Lig’de zirveyi ilgilendiren karşılaşmada Veliköyspor evinde Çorlu Gençlerbirliğispor’a tek golle mağlup oldu.
 
VELİKÖY SAHASI’NDA OYNANDI
Veliköy Sahası’nda Pazar günü saat 13.00’de oynanan karşılaşmaya Veliköyspor etkili bir şekilde başlarken, konuk ekip Çorlu Gençlerbirliğispor ise kontra ataklarla ileride Salih ve Mustafa Dündar ile goller aradı. İlerleyen bölümlere doğru rakip kalede hücumlar geliştiren Veliköyspor çok önemli bir pozisyonu değerlendiremedi. Sağ kanattan Gökhan ile gelişen atakta topla buluşan Musa’nın vuruşunu savunma son anda kornere gönderdi. Taraftarının müthiş desteği ile maça asılan Veliköyspor arzuladığı gole bir türlü kavuşamadı.
 
İLK DEVREDEN GOL ÇIKMADI
İlk dakikalarda gelişen ataklardan gol sesi çıkmazken, müsabaka orta alan mücadelesi şeklinde geçti. Veliköyspor takımı saha ve seyirci avantajını iyi değerlendirerek rakibi karşısında daha etkili ve kontrollü ataklar geliştirdi.  İki takım açısından da önemli olan karşılaşmada Veliköyspor dakikalar ilerledikçe önemli pozisyonlar yakalayarak Çorlu Gençlerbirliğispor kalesinde tehlikeli ataklar yakaladı. Sağlı sollu ataklarla rakip kaleye yüklenen Veliköyspor takımı son vuruşlarda istediği başarıyı yakalayamayınca öne geçme fırsatını da değerlendiremedi. Rakip Çorlu Gençlerbirliğispor takımı ise kaptığı toplarla kontra atağa çıkarak gol yollarında etkili olmaya çalıştı. Orta alan mücadelesi şeklinde geçen müsabakada her iki takımda geliştirdikleri etkili ataklardan yararlanamadı. Her iki takımda geliştirdiği ataklar sonunda gol sesi çıkmayınca ilk devre golsüz berabere tamamlandı.
 
VELİKÖYSPOR MAĞLUBİYET İLE TAMAMLADI
Karşılaşmanın ikinci devresinde de Veliköyspor ataklarını devam ettirdi. Konuk ekip Çorlu Gençlerbirliğispor’da kontra ataklarla hücum yapmaya devam etti. Karşılaşmanın 55.dakikasında Veliköyspor’da Tolga kırmızı kart gördü. On kişi kalmasına rağmen rakibi karşısında ataklarını sürdüren Veliköyspor bir türlü galibiyet golünü bulamadı. On kişi kalan rakibi karşısında hücuma daha çok çıkan Çorlu Gençlerbirliğispor galibiyet golünü getirecek ataklar bulamadı. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Çorlu Gençlerbirliğispor golü buldu. Sağ kanattan Salih’in ortasında topla buluşan Bahadır topu ağlara göndererek skoru 1-0 yaptı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol sesi çıkmayınca karşılaşmada konuk ekibin tek gollü üstünlüğü ile sonuçlandı.
 
“İYİ BAŞLADIK”
Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Veliköyspor Teknik Direktörü Ahmet Sarı “ Sinan’dan yoksun çıktığımız karşılaşmaya etkili başladık. Rakibimize her alanda baskı yaparak oyun oynatmamaya çalıştık. Kendi seyircimizin önünde galibiyet parolası ile karşılaşmada mücadele ettik. Gerçekten ilk devre müthiş bir oyun ortaya koyduk. İlk devrenin ilerleyen bölümlerinde Gökhan’ın korner çizgisi üzerinden ceza sahası içine gönderdiği topta Musa’nın vuruşunu savunmanın son anda çıkarması maçın dönüm noktası oldu. İlk devrenin kalan dakikalarında rakibimize de pozisyon vermedik” dedi.
 
“ON KİŞİ KALDIK”
Karşılaşmanın ikinci devresinin başında on kişi kaldıklarını kaydeden Sarı “ Karşılaşmanın 55.dakikasında sağ bek Tolga ve Taner’in baskı kurduğu dönemde korner çizgisi üzerinde rakip savunma oyuncusunun topu elle kesmesini es geçen hakem o esnada ağzından bir söz çıkan Tolga’yı kırmızı kartla oyun dışına göndermesini anlayamadık. On kişi kaldıktan sonra oyuna sakat sakat Sinan’ı dahil ettik. On kişi olmamıza rağmen oyunun hakimiyeti hep bizim elimizdeydi. Gençlerbirliğispor uzatmaların üçüncü dakikasında bir gol bularak karşılaşmada öne geçti. Kalan dakikalarda böyle bitince karşılaşmadan mağlubiyet ile ayrıldık. Karşılaşmanın bitimine kadar bizleri destekleyen ve stadyumu hınca hınç dolduran taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Onlara layık bir mücadele ortaya koyduğumuzu düşünüyorum” dedi.
 
“FIRSAT VERMEYECEĞİZ”
Karşılaşmanın hakemlerine de tepki gösteren Sarı “ Yan hakem bizim oyuncumuza gösterdiği kırmızı karttan çok, küfür eden stoperi maç boyunca es geçmesini, aynı zamanda kaptanları ve forvet oyuncuları Salih ve Mustafa Dündar’ın hakem üzerine yürüyüp etki altında bıraktılar. Hakemler maçın hakimiyetinde gerçekten yetersiz kaldılar. Veliköyspor büyük bir camiadır. Önünü kesmek isteyenlere de bu fırsatı vermeyip ligin sonuna kadar onurlu mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu hafta sonunda da Şarköyspor deplasmanına çıkacağız. Bu zorlu deplasmandan üç puan ile çıkıp ilk yarıyı iyi yerde bitirmek istiyoruz. İkinci devre ise yapacağımız takviyelerle birlikte şampiyonluk yolundaki hedefimizden de şaşmak istemiyoruz” ifadesini kullandı.
 
 Haber/Faik Onur KAYA
 
 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10