2013 Yılı 2. Kalkınma Kurulu Toplantısı yapıldı

Trakya Kalkınma Ajansı’nın 2013 yılı 2. Toplantısı Kalkınma Kurulu üyeleri, Kırklarelililer ve Ajans çalışanlarının katılımıyla Kırklareli’de yapıldı.

Bölgede Gündem 25.12.2013 13:13:00 0
 2013 Yılı 2. Kalkınma Kurulu Toplantısı yapıldı
BAKIŞ AÇISI DEÐİŞİYOR
 
Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Mehmet Karaman, toplantıda yaptığı konuşmada “Birçok konu eski dönemlerde devletten bekleniyordu. Kalkınma devlet politikalarıyla ya da devletin direkt olarak o işe girmesiyle olabileceği yönünde bir algı vardı. Artık bu bakış açısı dünyada kırılıyor. Kalkınma olgusu günümüzde değişik bir form geçirdi. Artık kalkınma denince 3 temel nokta ortaya çıkıyor. Bu ön plana çıkan noktalardan bir tanesi iş birliğidir. İşbirliği geliştirilerek oluşturulacak sinerji ile kısıtlı kaynakların kalkınma amacına yönelik olarak etkin kullanımını sağlanabilmektedir. İkinci bir konu ise yerelleşmedir. Yerelleşme artık merkezi idare ile birlikte yerel yönetimlerinde güçlendirilmesi ve yerelin fikirleri dikkate alınarak kalkınmanın yerelde başlatılmasıdır. Üçüncü temel nokta ise sürdürülebilirlik kavramıdır. Geldiğimiz döneme kadar ki süreçte birçok ülkede bu kavramlar çoğu zaman ihmal edildi. Kalkınma sadece ekonomik boyuta indirgenmiş olarak düşünüldü. Ekonomik olarak gelişmek kalkınma olarak nitelendirildi. Aslında ekonomik gelişmeyle birlikte insanların ve toplumun gelişimi, çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması da önemli konulardır. Dolayısıyla ekonomik kalkınma yanında insani kalkınmayı ve çevresel değerlere saygıyı da beraberinde getirmemiz gerekiyor” dedi.
 
70 MİLYON TL'LİK YATIRIM İMKANI
 
Kalkınma Kurulu Başkanı Turhan Altıntel de, Ajansın çalışmalarına değindi ve son olarak tamamlanan 2013-2023 Trakya Bölgesi Turizm Master Planı, Trakya Bölgesi Enerji Raporu ve 2014-2023 bölge planı üzerinde durdu. Hazırlanan plan ile Trakya Bölgesi'nin 10 yıllık yatırımlarına yön verilmesinin hedeflendiğini vurgulayan Altıntel, "Ajansımız kurulduğu yıldan bu yana çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Özellikle ajans verdiği mali destekler yönüyle çok önemli bir kurum. 2010 yılından bu güne kadar bölgemizdeki Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'ne 35 milyon lira projelere kaynak sağladı. Ek finansmanı da hesaba katarsak Ajans bölgede 70 milyon TL’lik bir yatırım bir imkânı sağladı” dedi. Kalkınma Kurulu’nun son kısmında ise 2013-2014 Mali Destek Programları konusunda Program Yönetimi Birim Başkanı Hasan Özer tarafından bir bilgilendirme yapıldı. Bilgilendirme sonunda verilen öğle yemeği ile Kalkınma Kurulu toplantısı sona erdi.
 
Haber / Sevim BOZKURT

0282 726 91 91
0282 747 65 10