Görme engelli öğrenci için özel bilgisayar

Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Yılmaz Karahan; görme engeli öğrencisi Talha Tuna için Çerkezköy Kaymakamlığı’ndan yardım talebinde bulundu.

Çerkezköy 25.12.2013 18:34:00 0
 Görme engelli öğrenci için özel bilgisayar
YARDIM TALEBİNİ GERİ ÇEVİRMEDİ
 
Öğrencinin eğitim ve öğretim hayatında yaşadığı zorlukları ve karşılaştığı problemleri aşması amacıyla yapılan yardım talebini geri çevirmeyen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, derslerini takip etmekte zorlanan 3.sınıf öğrencisi Talha Tuna’nın derslerinden geri kalmaması için, görme engeli bulunan kişilere yönelik olarak sesli yazılımlarla desteklenmiş bilgisayar hediye etti.
 
 
“ELİMDEN NE GELİYORSA YAPACAÐIM”
 
Küçük Talha’nın artık bir nebze de olsa bu sıkıntıları aşacağını, bilgisayarı ekran okuma programı ile sesli olarak kullanıp eğitim öğretimine devam edeceğini ifade eden Kaymakam Kubilay, öğrencinin annesi Hatice Tuna ile de görüştü. Talha Tuna için elinden ne geliyorsa yapacağını ifade eden Kubilay, sesli yazılımla desteklenmiş bilgisayarı Hatice Tuna’ya teslim etti. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal ile birlikte Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda denetlemelerde bulunan Kaymakam Kubilay, okul hakkında bilgiler aldı. Başarının arttırılması eylem planını, okul kantini ve ziyaretçi defterini inceleyen Kubilay, sınıfları da dolaşarak öğretmen ve öğrencilerle görüştü.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10