Sitespor yerini sağlama aldı 3-1

Tekirdağ 1.Amatör Küme B Grubu’nda haftaya lider durumda giren Sitespor 13.hafta karşılaşmasında zorlu Vakıflar Güvenspor deplasmanından üç puan ile dönmesini bildi. Karşılaşmada öne geçmesine raÄ

25.12.2013 19:12:00 0
 Sitespor yerini sağlama aldı 3-1
Çerkezköy Haber -1.Amatör Küme B Grubu’nda liderliğini devam ettiren Sitespor hafta sonunda Vakıflar Güvenspor’u üç golle geçti.
 
ÇORLU’DA OYNANDI
Rakiplerine göre şampiyonluk yarışında daha iddialı bir konumda olan Sitespor hafta sonunda Pazar günü deplasmanda Vakıflar Güvenspor’a konuk oldu. Çorlu Ahmet Taner Kışlalı Stadı’nda Pazar günü saat 12:00’de oynanan maça Sitespor etkili başladı. İlk dakikalardan itibaren rakip kalede gol arayan Sitespor arzuladığı gole bir türlü kavuşamadı. Sağlı sollu ataklarını devam ettiren Sitespor ilk dakikalarda yakaladığı önemli pozisyonlardan yararlanamadı.
 
SİTESPOR ÖNE GEÇTİ
Rakip kalede ataklarını sıklaştıran Sitespor arzuladığı gole bir türlü kavuşamadı. Sağlı sollu ataklarla rakip kaleyi abluka altına almayı başaran Sitespor 35.dakikada karşılaşmada öne geçmesini bildi. Sağ kanattan hızlı çıkan Sitespor’da topla buluşan İbrahim ceza sahası içine ilerledi. Yerden düzgün bir vuruş gerçekleştiren İbrahim kaleci Turgay’ın altından topu ağlara göndererek skoru 1-0 yaptı.
 
İLK DEVREDEN İKİ GOL ÇIKTI
Karşılaşmada öne geçen Sitespor kalan dakikalarda kontrollü bir futbol ortaya koyarken, ilk devrenin kalan dakikalarında bir gol bularak avantaj yakalamak isteyen Vakıflar Güvenspor ise ilk devrenin son dakikalarında bulduğu golle skoru eşitledi. Gelen beraberlik golünün ardından heyecanda arttı. Sitespor ilk devrenin kalan dakikalarında geliştirdiği ataklarda istediği galibiyet golünü bulamadı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan gol sesi çıkmayınca ilk devre karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı.
 
Karşılaşmanın ikinci devresine galibiyet için çıkan Sitespor tekrardan etkili hücumlar geliştirerek galibiyet golünü aradı.Vakıflar Güvenspor ise ilk devreye nazaran etkisiz bir futbol ortaya koydu.  Rakip kalede ataklarını sıklaştıran Sitespor karşılaşmanın 55.dakikasında galibiyet golünü buldu. Sağ kanattan Mert ile gelişen atakta ceza sahası içinde topla buluşan Fevzi yerden düzgün vuruş gerçekleştirerek takımını 2-1 öne geçirdi. Gelen golle birlikte büyük sevinç yaşayan Sitespor’lu oyuncular kalan dakikalarda daha kontrollü bir futbol mantalitesi ortaya koydu.
 
GALİBİYET İLE AYRILDI
Rakibinin beraberlik için geldiği dakikalarda kontrollünü kaybetmeden ve kontra ataklarla mücadele eden Sitespor üçüncü golü bularak rahatlamak istedi. Ataklarını devam ettiren Sitespor karşılaşmanın son dakikalarına doğru ikinci golün sahibi Fevzi’nin ayağından bulduğu golle skoru 3-1 yaptı. Üçüncü golün ardından oyun disiplininden kopan ev sahibi ekip Vakıflar Güvenspor kalan dakikalarda istediğini elde edemedi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol sesi çıkmayınca karşılaşmada Sitespor’un 3-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Bu galibiyet ile 34 puana yükselen Sitespor liderliğini devam ettirirken, Vakıflar Güvenspor ise 13 puanda kaldı.
 
“İYİ OYUN ORTAYA KOYDUK”
Karşılaşmadan galibiyet ile ayrıldıkları için mutlu olduklarını kaydeden Sitespor Başkanı Ersan Karamehmetoğlu “  Bu hafta deplasmanda Vakıflar Güvenspor’a konuk olduk. Rakiplerimiz ile aramızda yedi puan fark vardı. Karşılaşmadan puan kaybetmemiz halinde puan farkı düşecekti. Bu mantalite ile karşılaşmaya çıktık. Rakibimiz karşısında ilk dakikalarda iyi bir oyun ortaya koymamıza rağmen istediğimiz gole ulaşamadık. Ataklarımızın karşılığını ise 35.dakikada aldık. İlk devrenin son dakikalarında ev sahibi ekip beraberlik golünü buldu” dedi.
 
OYUNCULARINI KUTLADI
Karşılaşmanın ikinci devresinde müthiş bir oyun oynadıklarını söyleyen Karamehmetoğlu “İkinci devre tek kale bir futbol ortaya koyduk. İkinci devrenin başında bulduğumuz gol ile rakibimizin direncini kırdık. Ardından ise rakibimizin üstümüze geldiği anlarda üçüncü golü de bularak tamamen rahatladık. Kalan dakikalarda kontrollü oyunumuzu sahaya yansıtarak önemli deplasmandan üç puan ile ayrılmasını bildik. Ligin tamamlanmasına beş hafta kala en yakın rakibimiz ile aramızda yedi puan fark bulunuyor. Bu yıl ligi şampiyon olarak tamamlayıp gelecek yıl Süper Lig’de mücadele etmek istiyoruz. Maçta müthiş bir futbol ortaya koyan futbolcu kardeşlerimizi kutluyorum” diye konuştu.
 
Haber/Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10