Mandalı, “Dereler kalıcı olarak ıslah edilecek”

Kapaklı’da başlatılan dere ıslahı çalışmaları devam ediyor. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, söz verdikleri tüm hizmetlerin yerine getirilmesi için Ã?

Kapaklı 26.12.2013 14:41:00 0
 Mandalı, “Dereler kalıcı olarak ıslah edilecek”
DERE YATAKLARINI GENİŞLETTİK
 
Başkan Mandalı, Kapaklı Belediyesi olarak geçtiğimiz aylarda Dere Islahı İhalesi’ni yaptıklarını hatırlatarak “Yaklaşık 1 milyon TL sözleşme bedeli sonucunda ihalemizi yapmıştık. Akabinde yer teslimi de yapıldı. Müteahhit firma en kısa sürede kolları sıvayarak dere ıslah çalışmalarına başladı. İlk etapta önlem alma adına dere yataklarının, her iki yakasını genişlettik. Ayrıca dere yataklarının tabanını da derinleştirerek olası yeni bir şiddetli yağmura karşı tedbir almış olduk. Daha sonra derelerimizin her iki yakasını ve tabanını betonladık. İnşallah en kısa sürede ilçemizin içinden içerisinden geçmekte olan üç dere de bu şekilde kalıcı olarak ıslah edilecek” diye konuştu.
 
 
MODERN BİR KENT YARATMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
 
Atatürk Mahallesi’nde dere ıslahı çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Uzun süre hazırlıklarını yaptığımız dere ıslah projemizde çalışmalar sürüyor. Dere ıslah projesi Kapaklı için oldukça önemli bir çalışma. Kentin büyümesi ve gelişmesi açısından önemli projeler üretmeye ve bu projeleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Yaptığımız ve yapacağımız bütün hizmetler ilçemizi daha modern ve çağdaş bir kent yaratmak içindir” dedi.
 
KUTU MENFEZ YAPIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
 
Başkan Mandalı, Atatürk Mahallesi Fatih Caddesi üzerinde bulunan Çayırlık Deresi, İstiklal Caddesi Kömürcü Sokak üzerinde bulunan dere ve Kurtuluş Caddesi üzerinde bulunan derede kutu menfez yapım çalışmalarının devam ettiğini dile getirerek, “İstiklal Caddesi Kerem Sokak, Namık Kemal Caddesi ve Kerem Sokak arasında kalan Koru Sokak'taki bulunan dere, Tuna Caddesi ile Hilal Sokak arasında kalan derenin bölümü, Pınar Bulvarı’ndan Gurur Sokak başlangıcına kadar olan derede ıslah çalışmaları tamamlandı”  dedi.
 
DİNLENME YERLERİ OLACAK
 
Başkan Mandalı, “Diğer Projelerimizi de bir bir hayata geçirmeye devam ediyoruz. Derelerimizin ıslah çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte, burada ikinci bir çalışma başlatarak dere kenarına halkımızın kullanımına yönelik sosyal içerikli bir park alanı kazandıracağız. Bu park alanında yürüyüş parkuru, şelale, oyun grupları, fitness spor aletleri, dinlenme yerleri ve kamelyalar olacak” dedi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10