Yeni su kuyusu için çalışmalar başladı

Kapaklı’da 12.su kuyusu için çalışmalar devam ediyor. Dün, belediye tarafından İsmet Paşa Mahallesi’nde başlatılan derin su kuyusu çalışmaları kapsamında ilk sondaj vuruldu.

Kapaklı 26.12.2013 15:08:00 0
 Yeni su kuyusu için çalışmalar başladı
45 GÜN İÇİNDE ŞEBEKEYE BAĞLANACAK
 
Dün saat 14.00’da düzenlenen programla İsmet Paşa Mahallesi’nde sondaj çalışmaları başlatılı. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, yerin 350 metre altına inecek olan su kuyusunun 45 gün içinde şebekeye bağlanacağını ifade etti. Kuyunun saniyede 25 litre su taşıyacak kapasitede olduğunu dile getiren Mandalı “Yeni açılacak su kuyusu ile birlikte, kuyularımız Kapaklı’nın su ihtiyacına fazlasıyla cevap verebilecek kapasiteye ulaşacak” dedi.
 
 
MALİYETİ 205 BİN TL
 
Yaklaşık Maliyeti 217 bin 13,30 TL olan derin su kuyusu açma işinin, 18 Kasım Pazartesi günü 205 bin TL ile Deniz İnşaat firmasına ihale edildiği belirtildi. Mandalı, Kapaklı Belediyesi tarafından hazırlanan proje çerçevesinde sondaj çalışması yapılacağını belirterek “Burası İsmetpaşa Mahallesi ilköğretim alanıdır. Burada daha önce de su kuyusu açmıştık. Fakat bu mahallemiz sanayi bölgesine çok yakın olduğu için su kuyusunu yenileme ihtiyacı duyduk. İlk etapta 350 metre derinlikte olmasını planladık. Fakat ihtiyaç olması halinde iş artışı ile 400 metre derinliğe de inebiliriz” dedi.
 
KENDİMİZİ EN ZOR GÜNLERE HAZIRLADIK
 
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, ortalama bir su kuyusunun ömrünün 10 yıl olduğunu dile getirerek “Bu su kuyumuzdan çıkaracağımız suyu Hıfzısıhha’da analiz ettirdikten sonra arıtarak şehir şebekesine vereceğiz. Kapaklı’da evlerin musluklarından akan suların içilmesinde sağlık açısından hewrhangi bir sakınca yok. Kapaklı’nın su sıkıntısı çekmemesi için kendimizi en zor günler için hazırladık. Yeni su kuyusunun hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. Mandalı’nın açıklamalarının ardından ilk sondaj vuruldu kurban kesildi. BelediyeBaşkan Yardımcısı Mustafa Serat da İsmet Paşa Mahallesi’nde ilk sondajın vurulduğu su kuyusu sondaj çalışmalarını inceleyen Başkan Mandalı’ya eşlik etti.
 
Haber / Cem BÜLBÜL

0282 726 91 91
0282 747 65 10