“KOSGEB’in anahtarını elinize veriyoruz”

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB işbirliğiyle; 18-28 Kasım tarihleri arasında düzenlenen 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' tamamlandı. Eğitim sonucunda sertifika almaya hak kazanan katılımcılar için

Çorlu 27.12.2013 19:37:00 0
 “KOSGEB’in anahtarını elinize veriyoruz”
SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLENDİ
 
Sertifika törenine; Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci, Çorlu TSO Meclis Başkanı Metin Akgün, Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; İsmail Köroğlu, Engin Adıgüzeloğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Serkant Hocaoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri; Cevat Sevim, Hüseyin Ersoy ve Girişimci Adayları katıldı.
 
“KATMADEĞER SAĞLAMASINI TEMENNİ EDİYORUZ"
 
Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün; “KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nün destekleriyle 18-28 Kasım tarihleri arasında Odamız bünyesinde 70 saatlik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi gerçekleştirildi. Çorlu TSO olarak bölgemizdeki girişimcilik adaylarına yönelik çalışmalarımız KOSGEB'in de destekleriyle devam edecek. Çorlu TSO olarak girişimcilerimizin Çorlu'muza katmadeğer sağlamasını temenni ediyoruz” dedi.
 
“GİRİŞİMCİLERİMİZE ÖNCÜLÜK EDİYOR”
 
Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan da törende yaptığı konuşmada “Artık devir bilgi çağı. Bilgisiz grişimde bulunmak herhangi bir konuda faaliyete başlamak doğru bir yöntem değil. Artık devrimiz bilgi çağı olduğu için bu konuda girişimcilerinde yapacağı faaliyetlerle ilgili girişimlerden önceden bilgi sahibi olmaları; doğru yatırımları doğru zamanda ve doğru yerde yapmaları çok önemli. Bu konuda girişimcilerin bu şekilde bir eğitimden geçmeleri ve bilgilendirilmeleri KOSGEB'in ve devletin sağlayacağı diğer imkanlardan yararlanması bakımından önem arz ediyor. Zaten Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sertifikasını almayanlara KOSGEB yardımları yapılmıyor. Bu çerçevede doğru da yapılıyor. Çünkü bazen insanların sermayesi oluyor ama bilgisi olmuyor. Bazen de tam tersi bilgisi oluyor ama sermayesi olmuyor. Eğitim girişimcilerimize faydalar sağlayan; hem bilgisi, hem sermayesi, hem de kredisi ile birbirini bütünleyen bir programdır. Girişimcilerin; girişimcilik öncesi aldığı bu  eğitimin çok faydalı olacağına inanıyorum. Hem sizlerin mevcut kaynaklarının, hem verilen kredilerin ve imkanların israf olmaması veya bu kaynakların doğru yerde, doğru zamanda kullanılması açısından bu girişimcilik eğitimleri son derece yararlı” dedi. KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci de “KOSGEB olarak 2011 yılının sonunda 1.3 milyonluk destek harcaması yaptık. 2012 yılına geldiğimizde ise destek miktarımız 2.4 milyona çıktı. Bu oranla destek miktarımız iki katına çıkmış oldu. Bugün itibarıyla 2013 yılı rakamlarımız 3.1 milyonluk bir destek aktarmışız. 2010 yılından bu güne kadar toplam 161 girişimcimizi destekledik. Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminden muzun olan girişimci adaylarından toplamda 161 girişimci işletmelerini kurmuş ve bizden destek almıştır. 2013 yılında ise  65 girişimciye destek vermişiz. 161 girişimcinin 89'u ise kadın girişimcimizdir. 2013 yılına baktığımızda 65 girişimcimizden 39'unun kadın girişimci olduğunu görüyoruz. 2012 yılında 415 bin liralık bir girişimcilik desteği yapılmışken, 2013 yılında ise 943 bin lira destek yapmışız. Girişimcilik desteklerimiz her geçen gün artmaktadır. Çünkü bu eğitimlerden mezun olanların sayısı arttıkça bize başvurularda artıyor. Başvuran sayısı arttıkça da bütçeyi artırmak zorunda kalıyoruz. Pazarlamada öne geçmek için ürününüzü ya da hizmetinizi farklılaştırmanız öne çıkarmanız gerekir. Bu almış olduğunuz sertifikalarla işletmenizi kurarak KOSGEB'in kapısını çalıyorsunuz. Bugün KOSGEB'de 100 bin liranın kapısını açan anahtarı elinize veriyoruz"dedi.
 
Haber / Sevay KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10