SP, seçim çalışmalarını Çerkezköy’den başlattı

Saadet Partisi Tekirdağ’daki seçim çalışmalarını Çerkezköy’den başlattı. Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı tarafından dün saat 13.00’da Muhsin Yazıcıoğlu Parkı

Çerkezköy 29.12.2013 16:09:00 0
 SP, seçim çalışmalarını Çerkezköy’den başlattı
KURALLARA UYULURSA HUZUR VE MUTLULUK OLUR
 
Programın açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon, “Belediye başkan adayımızı tanıtmak için toplandık. İnşallah hayırlara vesile olur” dedi. Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Feti Pehlivan da konuşmasına ayetle başladı. Kainatı yaratan Allah’ın, kainatı insanların ihtiyaçlarını göreceği tüm nimetlerle donattığını belirten Pehlivan “Allah-u Teala bu nimetleri kullanmak kurallarını da belirtti. Kurallara göre olursa huzur, güven ve mutluluk olur. Ama insanlar ölçü tanımayız derse insan adedine göre doğru yanlış kavramı ortaya çıkar. İnsana en büyük zulmü ortaya koyan anlayış budur” dedi.
 
 
ÖLÇÜ NEYİ GÖSTERİYORSA ADALET ODUR
 
1948’de Birleşmiş Milletler tarafından Avrupa İnsan hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabul edildiğini anımsatan Pehlivan “Bu evrensel bildirgede yaşama hakkı, bilgi elde etme hakkı, nefsi koruma, inanca göre yaşama hakkı ve mülk edinme hakkı var. Bu 5 hakkı kimse yok sayamaz. İnsanlar bu hakları 1948’de güncelledi. Ama Hz. Adem’den beri bu beş mesele insanlığın temel çizgisiydi” dedi. 7 milyon insanın haklarının gasp edildiği bir düzen içinde yaşadığını söyleyen Pehlivan “Biz adil düzel kavramını kullanıyoruz. Ölçü neyi gösteriyorsa adalet odur. Allah’ın bizim için verdiği nimetleri kullanmak için hassas ölçüler gerekiyor. Adil düzen zaten Allah tarafından işletiliyor. Bize düşen herkesin aynı haklara sahip olduğunu bilmek” diye konuştu.
 
 
BELEDİYELERİ YÖNETMEK İSTİYORUZ
 
Siyasetin devleti yönetmek olduğunu dile getiren İl Başkanı Feti Pehlivan “Biz belediyeleri, merkezi yönetimi yönetmek istiyoruz. Canımızın istediği gibi yönetmek istemiyoruz. Tabiat kanunu ve tabi hukuk kavramları var. Yeryüzündeki varlıkların uyduğu kurallar tabiat kanunudur. Tabi hukuk da Allah’ın sevk ve idare için kullandığı kuralların adıdır” dedi.
 
 
ADALETİN BAŞLANGIÇ NOKTASI BUDUR
 
Hayvanların tükettiğinden fazla ürettiğini dile getiren Pehlivan “İnsanoğlu ise üretmeden tüketmek ister. Hayvanlar insanlara hizmetkar yaratıldığı için tükettiğinden fazla üretecek ki insana faydası olsun. İnsan da cennet için yaratıldığı için üretmeden tüketmek ister. Ama bu dünya öyle değil. Her insan ürettiği kadar tüketmeli. İşte adaletin başladığı nokta burası” şeklinde konuştu.
 
 
5 YILDA 1721 BELEDİYE HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI
 
Saadet Partisi olarak 43 yıldır bunları dillendirdiklerini belirten Pehlivan “Doğru olan anlayışı aramızda yaşanır hale getirmemiz lazım. Yoksa yolsuzluk, rüşvet, gibi bir sürü şey görürüz” dedi. 2009 yılından beri 1721 belediyeye soruşturma açıldığını, bunların 678’inin AK Partili belediye, 574’ünün de CHP’li belediye olduğunu söyleyen Pehlivan “1994’ten sonra Türkiye’de en güzel belediyecilik örneğini milli görüş belediyeleri verdi. 1989’da Şanlıurfa’da milli görüş belediyesi devreye girdi ve Şanlıurfa Tekirdağ’a 20 sene fark attı. Bugün burada belediye başkan adayımızı açıklayarak seçim startını vereceğiz. Adil bir düzene vesile olacak inşallah. Geçmişte Allah bunu dedelerimize nasip etti, biz istersek Allah bize de verir” diye konuştu.
 
 
HAYIRLI ÇALIŞMALARI ÇERKEZKÖY’DEN BAŞLATTIK
 
Saadet Partisi Tekirdağ İl Müfettişi Aslan Ateş de hayırlı çalışmaları Çerkezköy’den başlattıklarını ifade etti. Ateş “Türkiye’de siyaset üreten, çok önemli performanslar ortaya koyan bir hareketin mensuplarıyız. Milli görüş öyle bir çıta getirdi ki herkes bize göre değerlendiriyor. Öyle bir dönemden geçiyoruz ki kan ağlayan bir coğrafyanın yanındayız. Ekonomik anlamda sorunlar yaşayan bir bölgeyiz. Üstümüze düşen vazifeler var. Omuzlarımızda bir yük var” dedi. Çalmadık kapı bırakmamak üzere bu yola çıktıklarını söyleyen Ateş “İnsanların saadeti, huzuru, mutluluğu için çalışan bir hareketiz” dedi. Belediye başkan adaylarının seçim öncesinde yol, su gibi vaatlerde bulunmasını da eleştiren Ateş “Bunlar zaten belediyenin asli görevi. Biz bunun daha üstünü yapmak için geliyoruz” diye konuştu.
 
 
ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPACAÐIZ
 
Seçimlere kadar ilçe ilçe, mahalle mahalle çalışacaklarını söyleyen Ateş “Üstümüze düşeni yapacağız. Seçim sonrasında vicdanımızın rahat olması için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu zamana kadar olduğu gibi bu seçimde de aday göstermediğimiz hiçbir yer yok” dedi. Konuşmaların ardından Saadet Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Erol Kaya, kamuoyuna tanıtıldı. Çerkezköy’de esnaflık yapan Kaya “Belki sayımız az. Ama az olanları Allah çok olanlara galip kılmıştır. Çok az olabiliriz. Fakat çıktığımız yolculuk hak yolunda yürümek ve Allah bize yardım edecektir” dedi.
 
EN GÜZEL HİZMETLERİ YAPACAÐIZ
 
Başkan olursa belediyede İslam hukuku ve adaletin belediyede nasıl yürütüleceğini göstereceğini söyleyen Kaya “Hakkın davasında yürüyenlerle çalışacağımıza söz veriyorum. Mevlam bizi mahçup etmesin. Çerkezköy’de en güzel hizmetleri yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
 
MEHMET KALYON GÜVEN TAZELEDİ
 
Aday tanıtımının ardından toplantı basına kapalı devam etti. Toplantının sonrasında da Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatının Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Mehmet Kalyon’un tek listesi ile gidilen seçimlerde Mehmet Kalyon yeniden başkanlığa seçildi. Mehmet Kalyon başkanlığındaki yönetimde Muammer Zengin, Abdullah Gümüş, Sercan Alyurt, Sadettin Duman, Ersin Turan, Ömer Atik, Mehmet Polat, Yusuf Aydın, Şenel Belen, Yasin Akbaba, Hüseyin Erdem, Cengiz Özgan, Erol Ayçiçek ve Hasan Öztürk yer aldı.  Toplantı ve kongreye SP Tekirdağ İl Başkanı Feti Pehlivan, Tekirdağ Müfettişi Aslan Ateş, il yönetim kurulu üyeleri, Saray, Kapaklı, Malkara, Çorlu ilçe yönetim kurulu üyeleri, Çerkezköy İlçe yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10