Sektörel Destekleme Uygulaması başladı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, gümrük hizmetlerinin daha hızlı, etkin ve verimli yürütülmesi için Sektörel Destekleme Uygulamasını başlattı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Gümr?

5.01.2014 13:19:00 0
 Sektörel Destekleme Uygulaması başladı
RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI
 
Gümrük ve Ticaret Bakanlığının gümrük politikasının uygulanması ve geliştirilmesi ile gümrük hizmetlerinin süratli, etkili, verimli, belirlenen standartlara uygun şekilde yürütülmesini sağlama görevi çerçevesinde gerçekleştirilecek sektörel destekleme faaliyetlerini düzenleyen uygulama, kişilere gümrük mevzuatı uyarınca sahip oldukları haklara ve gümrük işlemlerinin daha az maliyet ve bürokrasi ile tamamlanmasına yönelik bilgi verilmesi, gümrük idarelerinde yaşanan gümrük mevzuatı ile ilgili genel nitelikteki veya süreklilik arz eden konuların tek noktadan koordinasyonunun sağlanması ve sonuçlandırılmasına yönelik Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca yürütülecek sektörel destekleme faaliyetlerine ilişkin usul ve esasları kapsıyor. Sektörel destekleme faaliyetinden yararlanacaklar tebliğde şu şekilde belirtildi; “Yetkilendirilmiş yükümlü sertifikasına sahip firmalar, Gümrük işlemlerinin kullanımını zorunlu kılan proje yürüten firmalar, Gümrük ve Ticaret Konseyinde temsil edilen sivil toplum kuruluşları, yararlanabilir.”
 
BAŞVURULAR 1 AY İÇİNDE SONUÇLANDIRILACAK
 
Sektörel destekleme faaliyetleri ise şu şekilde aktarıldı; “Bakanlığın ‘güvenli ve kolay ticaret’ vizyonu kapsamında öngörülen hedeflere kısa sürede ve başarıyla ulaşılabilmesi için mevzuat desteği sağlanması, Proje ve yatırımların gümrük mevzuatı ve uygulamaları boyutuyla desteklenmesi, Gümrük idarelerinde yaşanan genel nitelikteki ve/veya süreklilik arz eden konuların tek noktadan koordinasyonunun sağlanması ve sonuçlandırılması, Gümrük iş ve işlemleriyle ilgili konular ile bu konuların başvuru mercileri hakkında bilgilendirme ve yönlendirme yapılması, hususlarını içerir.” Sektörel destekleme başvuruları Gümrükler Genel Müdürlüğü tarafından kabul edilecek. Başvuru formları Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın internet sitesinden alınabilecek. Başvurular 1 ay içinde sonuçlandırılacak.
 
Haber / Sevim BOZKURT

0282 726 91 91
0282 747 65 10