Karaağaç Belediyesi komisyon raporlarını görüştü

Karaağaç Belediye Meclisi’nin Ocak Ayı Olağan toplantısının ikinci oturumu Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında yapıldı.

Kapaklı 10.01.2014 12:30:00 0
 Karaağaç Belediyesi komisyon raporlarını görüştü
KOMİSYON UYGUN GÖRMEDİ
Dün saat 10.00’da başlayan toplantıya DSP’li meclis üyesi Şahin Salgar katılmadı. Toplantıda ilk olarak Mehmet Necip Orak’ın 315,399 ve 437 ada alanlarından herhangi birini kiralama talebine ilişkin İmar Komisyonu Raporu görüşüldü. Komisyon bahsi geçen alanların kiralanması için 6230 sayılı 13 ilde Büyükşehir Belediyesi kurulması hakkındaki kanun gereği ve İç İşleri Bakanlığının 24 Nisan 2012 tarih ve 11085 sayılı genelgesi gereğince uygun görmezken, komisyonun red kararı meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.
 
 
CAMİYE KLİMA ALINACAK
Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de plan ve bütçe komisyonuna havale edilen dilekçelerle ilgili komisyon raporları görüşüldü. Karaağaç Kazım Karabekir Mahallesi Hicret Camii Kuran kursunun bilgisayar, projeksiyon ve yazıcı talebi komisyonca uygun görülmedi. Komisyonun aldığı karar Başkan Özkan Yücel, Ahmet Aşer ve Çetin Özhan’ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Veysel Karani Camiinin 2 bin 500 TL değerindeki klima isteği ise komisyonca uygun görüldü. Komisyonun aldığı kararda meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.
 
KOMİSYONUN KARARINA RED
Karaağaç Atatürk Ortaokulu’nun yardım talebi ise komisyon tarafından uygun görülmedi. Komisyonun red yönündeki tavsiye kararı Başkan Özkan Yücel’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Cem Vakfı’nın kamera sistemi isteği dilekçesi de Plan ve Bütçe komisyonu tarafından karara bağlandı.  Kapaklı Erenler Cemevi’ne daha önce kamera sistemi aldığından talepleri ise komisyonca uygun görülmedi. Komisyonun red kararı Özkan Yücel’in red oyuna karşılık oyçokluğu ile kabul edildi. Karaağaç Merkez Kuran kursunun ısıtma ihtiyacı için iki adet elektrikli ısıtma alınması da komisyon tarafından kabul edilirken, komisyonun aldığı karar meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi. Kapaklı Spor Kulübü yönetim Kurulu üyesi Erol Buz’un takım için istediği yağmurluk ve eşofman ihtiyaçlarının giderilmesi de komisyonca uygun görülmedi. Komisyonun red kararı Başkan Özkan Yücel, Çetin Özhan ve Ahmet Aşer’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Komisyonun uygun görmediği yardım taleplerine ilişkin komisyonun raporuna red oyu kullanan Başkan Özkan Yücel “Son dönemlerimizi yaşıyoruz. Üç ay sonra beldemiz kapanacak. Vatandaşların verecekleri bütün dilekçelere Başkan olarak olumlu oy kullanacağım” diyerek red oyu vermesinin gerekçelerini açıkladı.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10