Kutsal yolculuk öncesi umre semineri verildi

Çerkezköy İlçe Müftülüğü tarafından önceki gün saat 13.00’da Bahçeli Camii’nde umre semineri düzenlendi.

Çerkezköy 12.01.2014 15:44:00 0
 Kutsal yolculuk öncesi umre semineri verildi
İNSANLAR İÇİN KURULAN İLK İBADET YERİ
Seminer Fevzi Paşa Camii İmam Hatibi İsmail Bütün’ün Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Bütün “Seminer 4 gün sürecek. Siz, Rahman’a misafir olmak için gönlünüzden karar verdiniz. Rabbim niyetinizi kabul eylesin” dedi.  Bütün, Kabe’nin insanlar için kurulan ilk ibadet yeri olduğunu ifade ederek “Allah dünyayı yaratırken, ilk olarak Kâbe’nin topraklarını yarattı. Kâbe, insanlar için günahlarından arıınma evidir. Kâbe’de Makam-ı İbrahim vardır. Orası, tüm müminlerin duasının kabul edildiği tek merkezdir” dedi.
 
KABE BİR ANA GİBİDİR
Kâbe’yi tavaf etmenin, Allah’ın insanlar üzerindeki bir hakkı olduğunu dile getiren İmam Hatib İsmail Bütün, Kabe’nin bir ana gibi olduğunu ifade etti. Bütün “Çocuk ne kadar yaramazlık yaparsa yapsın, annesi onu affeder. Kâbe de öyledir. İnsan ne kadar günah işlerse işlesin, Kabe’de tövbe ederse günahları affolur. Umre yolculuğu sıradan bir yolculuk değildir. Bu yolculuk gönül yolculuğudur. Huzur yolculuğudur. Umre bir ibadettir. Öncelikle Umre’ye gidecek olan kişilerin bunu kalbine kazıması gerekmektedir. Umre, bir tatil, bir gezi değildir” dedi.
 
BU YOLCULUK SAMİMİYETSİZLİÐİ KABUL ETMEZ
Fevzipaşa Cami İmam Hatibi İsmail Bütün kutsal topraklara yolculuğun kesinlikle ciddiyetsizliği ve samimiyetsizliği kabul etmeyeceğini vurguladı. 15 günlük bir Umre yolculuğuna çıkılacağını bekirten Bütün “Bu Çerkezköy Müftülüğü’nün 4’üncü turu olacak. Yaklaşık 350 kişilik bir kafile olacağız. Kafilenin Çerkezköy grubu 50 kişiden oluşacak. Bizim grubumuza 9 kişi de Tekirdağ’dan katılacak. Grub Hocası ben olacağım. Yolculuk boyunca tüm sıkıntılarınızı benimle paylaşacaksınız. Ayın 29’unda Hacı Fari Zümbül Camii önünde toplanacağız. Tüm Hacı adaylarının uçak kalkmadan 5 saat önce Hava Alanı’nda olması gerekiyor. Biz İstanbul Atatürk Havaalanı’ndan hareket edeceğiz” dedi.    Bütün, umreye gideceklere çeşitli tavsiyelerde de bulundu. Bütün, “Dostlarınızla, akrabalarınızla helalleşin. Borçlarınızı ödeyin. Rahman Makamı’na dost kavgasıyla gidilmez. Eşinizin dostunuzun gönlünü alın” dedi.
 
AŞI KARTLARINIZI ÜZERİNİZDE TAŞIYIN
Müftülük tarafından adaylara birer çanta dağıtıldığını dile getiren Bütün, “Çantalarınızda aşı kartları var. Bu aşı kartlarını herkes üzerinde taşıyacak. Ayrıca çantalarınıza kitaplar koyduk. Bu kitapları okumanızda da fayda var. Sizlere yaka kartları verilecek. Bu kartlarda kimlik bilgileriniz ve kalacağınız yer yazılı olacak. Bu kartları da boynunuzdan asla çıkarmamalısınız” dedi. 4 gün boyunca devam edecek olan seminerde “Haccın önemi, hacda beşeri ilişkiler, hac menaskı (Haccın tatbiki uygulanışı, İhram, Tavaf, Say), hacca aykırı davranışlar ve cezaları, haccın farzları, haccın vacipleri, ayniyat, beslenme, servis hizmetleri ve kurban” konularının işleneceği belirtildi.
 
Haber / Cem BÜLBÜL

0282 726 91 91
0282 747 65 10