Varol “Bir arada yaşamasını bilen bir toplumuz”

Seçim çalışmalarını sürdüren MHP Kapaklı İlçe Yönetimi, önceki gün de Kapaklı Gümüşhacıköylüler Derneği'ni ziyaret etti.

Kapaklı 12.01.2014 16:10:00 0
 Varol “Bir arada yaşamasını bilen bir toplumuz”
GÜMÜŞHACIKÖYLÜLERİ ZİYARET ETTİLER
MHP Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol ve partilileri Denek Başkanı Tuncer Karaağaç, dernek eski başkanları, dernek yöneticileri ve Gümüşhacı köylüler karşıladı. Ziyarette konuşan Varol, Gümüşhacıköy’ün, bereketli topraklar üzerine kurulmuş, sessiz sakin bir memleket köşesi olduğunu ifade ederek “Biz biliyoruz ki Gümüşhacıköy ve Gümüşhacköylüler bu ülkenin kurucusuna ve kuruluş değerlerine en üst seviyede sahip çıkan, Cumhuriyetimizin temel ilkelerini her zaman koruyan bir ilçemiz olma özelliğiyle takdirlerimize şayandır. Bir arada yaşamanın gerekelerini iyi bilen, Alevi ve Sünni vatandaşlarımızın sorunsuz bir şekilde bir arada yaşadığı güzel bir şehrimizdir. Zaten, Alevi ve Sünni vatandaşlarımızın bir arada yaşayamaması gibi bir durumda söz konusu olamaz. Biz, örneği Kapaklı’da da olduğu gibi bir arada yaşamasını bilen bir toplumuz, yeterki birileri, en başta da siyasi ikbal uğruna bu konuları kaşıyan bir takım siyasiler gelip bu işleri kurcalamasınlar” dedi.
 
BÖYLE BİR SÖYLEMİ KABUL ETMİYORUZ
Siyasilerin konuşmaya başlarken, ''Lazı, Kürdü, Çerkezi, Alevisi, Sünnisi” diye söze başladığını belirten Varol “Bu sözler bu büyük topluluğu yaralayan, bölmeye götüren sözlerdir. Bizim böyle bir ayrıştırıcılığımız yoktur. Biz ilk göreve geldiğimizde tüm kurumları ziyaret ederken rutin bir şekilde Cemevini de ziyaret ettik, diğerleriyle aynıydı bizim için. Bizden yıllar sonra başka bir Alevi kurumunu ziyaret eden kendi partimize mensup bir yönetici, Alevilerle MHPlileri barıştırmak için bu ziyareti yaptığını söyledi. Biz asla böyle bir söylemi kabul etmiyoruz” dedi. MHP ve Türk Milliyetçileri'nin, Anadolu’nun Türkleşmesinde en büyük katkıyı sağlayan Alevilerle hiç bir zaman kavgasının olmadığını ve olamayacağını söyleyen Hayri Varol “Kavgası olmayan bir şeyin barışı olur mu” dedi.
 
Haber / Cem BÜLBÜL

0282 726 91 91
0282 747 65 10