Siyaset akademisi sertifikaları törenle verildi

Çerkezköy’de geçtiğimiz yıl düzenlenen siyaset akademisine katılanlar, önceki gün Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Çerkezköy 12.01.2014 18:06:00 0
 Siyaset akademisi sertifikaları törenle verildi
İLİKLERİMİZE KADAR İNMELİ
Önceki gün saat 13.30’da düzenlenen sertifika töreni slayt sunumu ile başladı. Programda konuşan Siyaset Akademisi koordinatörü Selda Yeşil, Siyaset Akademisinin geçtiğimiz yıl 20 Nisan’da başladığını ve 8 hafta sürdüğünü anımsatarak “Bu dersler bize ışık tutacak nitelikte oldu. 23 Haziran’da sınav sonuçları incelenerek genel merkez tarafından sıralama yapıldı” dedi. AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ da siyaset akademisini geçtiğimiz yıl Çerkezköy’de ikincisinin yapıldığını anımsatarak “Siyaset akademisine 3 engelli vatandaşımız da katıldı. Özellikle onlara teşekkür ediyorum. Siyaset akademisi sadece Ak Partililerin katıldığı bir program değil. Diğer siyasi partilerden katılanlar da var. Çok daha fazla eğitim almalıyız. Bir arada yaşama kültürü iliklerimize kadar inmeli” dedi.
 
SADECE PARTİ SİYASETİ OLARAK DÜŞÜNÜLMEMELİ
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de Çerkezköy İlçe Teşkilatının faaliyetlerinin diğer ilçelerden hatta il teşkilatından da önde olduğunu ifade ederek, siyaset akademisini organize edenlere teşekkür etti. Türkiye’de siyasetin her zaman zor olduğunu söyleyen Ertem “Siyasetin insanlara hizmet uğruna yapılması çok önemli. Kendisi için yapanların siyasetle işi olmamalı. Siyasetin esas itibari ile bölgenin ve toplumun menfaatine olduğu inancını kaybetmemeliyiz. Siyaset sadece parti siyaseti olarak düşünülmemeli. Düşünen, fikir üreten herkes siyaset yapıyordur. Yeter ki bunu dile getirebilsin” dedi.
 
BİRİLERİNİN HESAPLARI BOZULDU
AK Partili Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı da Çerkezköy’e her gelişinde değişim gördüğünü ifade etti. Çağrıcı “AK Parti’den önce bu ülkede Atatürk’ten sonra tek başına iktidara gelebilen, iz bırakabilen 3 lider vardı. Onların başına gelenleri de gördük. Ecdadımızın vatan, inanç ortak paydasında nasıl bir araya geldiğini anlasak bize yeter. 12 Eylül öncesinde sol sağ diye ülkeyi birbirine düşürdüler. Aslında 12 Eylül sürecini yapanlar da yargılayanlar da aynı kişilerdi. 12 Eylül’den sonra taktik değiştirdiler. Türk-Kürt kavgası ile bir şeyler yapılmaya çalışıldı. 2004’te Sünni-Alevi çatışması ile yön değiştireceklerdi. Ona da başbakanımız ve AK Parti izin vermedi. Eğer bu gerçekleşmiş olsaydı bu ülke kolay kolay bir daha ayağa kalkamazdı. 3 dönemdir AK Parti iktidarı döneminde her şey rayına oturmaya başladı. Böyle olunca birilerinin hesapları bozuldu” dedi.
 
HALK ÇOK İYİ TAHLİL EDİYOR
Türkiye’nin dünyanın en’lerine talip olduğunu söyleyen Çağrıcı “Kanal İstanbul projesi İngilizleri rahatsız etti. 3. Havalimanı da Almanları rahatsız etti. Menfaatlerin ortak paydasında buluşunca bunlar ortaya çıktı.  Suçlu varsa cezasını çeksin. Ama bu olayın içine Halk Bankasını katarak, siyasi rüşvet olayları ile örtbas edilmesi manidar. Halk bunun farkında, çok iyi tahlil ediyor” diyerek 17 Aralık olaylarına da değindi.
 
SERTİFİKALARI VERİLDİ
AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyesi, Siyaset Akademisi Koordinatörü Yavuz Avcı da Çerkezköy teşkilatının çalışmalarının kendilerini gururlandırdığını ifade ederek “11 ilçenin içinde örnek çalışmalara imza atıyorlar” dedi. Türkiye gündemi ile ilgili de konuşan Avcı “Biz halkın idaresinin iktidara gelmesi için çaba gösteriyoruz. Bu fütursuzca saldırılara iyi cevap vermemiz lazım. Farklı oyunlar da oynanacaktır. Ama ümitsizliğe kapılmayalım” dedi. Konuşmaların ardından siyaset akademisinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür belgesi verildi. Siyaset Akademisi sınavında birinci olan Serdal Büyükkaban, ikinci olan Ebru Aydın ve üçüncü olan Behçet Güven, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir’in de aralarında bulunduğu 37 kişiye başarı belgesi, 156 kişiye de katılım belgesi verildi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10