Yaşar Kuş yeniden başkan

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın Olağan Genel Kurulu dün Lemar Düğün Salonu’nda yapıldı.

Çerkezköy 12.01.2014 18:57:00 0
 Yaşar Kuş yeniden başkan
OLAÐAN GENEL KURUL YAPILDI
Saat 12.00’de başlayan kongreye 1045 üyeden 647’i katıldı. Çoğunluğun sağlanmasının ardından divan heyeti oluşturuldu. Divan Başkanlığına Çorlu Şoförler Odası Başkanı Abdullah Baş seçilirken, divan kuruluna ise Sefaköy Şoförler Odası Başkanı İhsan Çelikbaş, İkitelli Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Taş ile Sami Cambaz seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Başkanlık divanına tutanakları imzalama yetkisi verildi.
 
FAALİYET RAPORU GÖRÜŞÜLDÜ
Olağan Genel Kurulun bir sonraki gündem maddesinde ise yönetim kurulu faaliyet raporu okundu. Faaliyet Raporunu okuyan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş “Genel kurulumuza teşriflerinizden ötürü ediyorum. 2010-2013 yılları arasında bize görev verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyoruz. 2010 yılında bize vermiş olduğunuz bu kıymetli görevi yerine getirdik ve tekrar karşınızdayız. Bizler bu dönem içinde üyelerimize ferah bir ortamda ve eksiksiz hizmet verebilmek için odamıza hizmet binası kazandırdık. Odamız üyelerine sms mesaj sistemi ile yapılan değişiklikler, toplantılar, kutlamalar en hızlı şekilde ulaştırıldı. Basit usul hizmet büromuzda üyelerimize gelir, gider evrak takiplerinde itina ile hizmet verdik. Yine bu dönem içinde hizmet aracımızı yeniledik. S ve J plaka uygulamasında plakalara artırımda bulunuldu. Yönetim kurulu olarak sizlere, yararlı ve inançlı olarak yönetim kurulu toplantısı yaparak doğru kararlar aldığımız inancındayız. Ben ve yönetimdeki arkadaşlarım 24 saat şoför esnafımızın sorunlarıyla ilgilenmeye çalıştık” dedi.
 
DENETİM KURULU RAPORU OYLANDI
Faaliyet raporunun okunmasının ardından denetim kurulu raporu okundu. Hakan Fıçıcı tarafından okunan denetim kurulu raporunda yönetim kurulunun yapmış olduğu işlerin zamanında yapıldığı, gelir giderlerin muntazam olarak işlendiği, gelir makbuzların sıra ile deftere yazılmış olduğu, 2010 yılı gelirlerinin 276 bin 137.75 lira, giderlerin 241 bin 281.37 lira olduğu, banka mevcudunun 34 bin 856.38 lira olduğu, 2011 yılında toplam gelirin 335 bin 112.33 lira, giderlerin 298 bin 282.52 lira, banka mevcudunun 36 bin 829.81 lira, 2012 yılında gelirlerin 290 bin 107.60 lira, giderlerin 250 bin 836.47 lira, banka mevcudunun 39 bin 271.13 lira, 2013 yılında toplam gilirlerin 291 bin 850.87 lira, giderlerin 247 bin 284.08 lira, banka mevcudunun ise 44 bin 566.49 lira olduğu bildirildi. İlgili denetim kurulu raporu da oy birliği ile kabul edildi.
 
3 YILLIK GELİR GİDERLER GÖRÜŞÜLDÜ
Genel kurulun bir sonraki gündem maddesinde ise 2010, 2011, 2012, 2013 yılları bilanço, gelir, gider hesapları görüşüldü. Hesaplar Gülşen Göbel tarafından okundu. 2010 yılında gelir giderin 276 bin 137.75 lira, 2011 yılında gelir gider 335 bin 112.33 lira, 2012 yılında gelir giderin 290 bin 107.60 lira, 2013 yılında gelir gider ise 291 bin 850.87 lira olduğu ifade edildi. Gündemin diğer maddelerinde yönetim kurulu ve denetim kurulunun ibra edilmesinin ardından yeni dönem çalışma programı ile bu program çerçevesinde yer alacak olan eğitim, teorik ve pratik kurs programları ve tahmini bütçenin kabulü görüşüldü.
 
“CENAZE ARACI ALMAYI HEDEFLİYORUZ”
Yeni dönemde yapılacak çalışmalar hakkında üyeleri bilgilendiren Başkan Kuş “Sizlere önceki seçim söz verdiğimiz gibi odamıza özmal olarak iki adet daire kazandırdık. Bu dönem daireleri daha modern hale getirmek amaçlı düşüncelerimiz var. Yine daha çok büyük araçları taşıyabilecek kapasitede bir kurtarıcı ambulans ile ilgili yasalar değişikliği içinde bir cenaze aracı almayı hedefliyoruz. Kamu kurum ve kuruluşları ile ilişkilerimizin saygı çerçevesinde devamı sağlanacak. Çünkü geçmişte her türlü sorunumuzda yanımızda oldular” dedi. Konuşmaların ardından 2014 yılı tahmini bütçe ise 450 bin TL olarak açıklandı.
 
ADAYLAR KENDİLERİNİ TANITTILAR
Kongrede aylık ücretlerin, huzur haklarının, yolluk ve konaklama ücretlerinin tespiti, oda adına taşınır ve taşınmaz mal alımı için yönetim kuruluna yetki verilmesi de görüşüldü. Dilek ve temenniler kısmında ise aday adayları Recep Şahin, Yaşar Kuş ve Hüsamettin Keskin konuşma yaparak kendilerini tanıttı. Şoför esnafının isteği ile yönetime talip olduğunu kaydeden Recep Şahin “Sorunların çözümü için göreve gelmek istiyorum. Çözümlerin ise bizim yönetimimizde sona ereceğini ifade etmek istiyorum. Şuan odamızın aktif bir kurum olmadığı düşüncesindeyim. Odamızda lokal faaliyetler yapılacak. Bizim yönetimimizde esnafımızın faizli kredi işlemlerini gerçekleştireceğiz. Tüm şoför esnafımızın sıkıntılarını ve dertlerini halledeceğiz” dedi.
 
GÜÇ BİRLİĞİ OLUŞTURMAK İÇİN ADAY OLDUM
Adaylardan Hüsamettin Keskin de odanın bir kurtarıcısının olmadığını ifade ederek “Benzin istasyonumuz bulunmuyor. Şoförler Odası olarak bunlarla ilgili çalışmalar yapılmıyor. Güç birliği oluşturmak ve odamızı büyütmek için aday oldum. Bu zamana kadar emeklerinden ötürü Başkan Yaşar Kuş’a da teşekkür ediyorum” dedi. Toplantıda son konuşmayı yapan mevcut başkan Yaşar Kuş da kongreye katılan herkese teşekkür etti.
 
BEŞİNCİ KEZ ÜST ÜSTE BAŞKAN
Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Seçimlerde mevcut başkan Yaşar Kuş sarı liste, Recep Şahin yeşil, Hüsamettin Keskin ise beyaz liste ile yarıştı. Yapılan seçimde sarı liste ile yarışan Yaşar Kuş birinci sandıktan 160, ikinci sandıktan 94, üçüncü sandıktan 92 olmak üzere toplam 346 oy alarak üst üste beşinci kez Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı seçildi. Yeşil liste ile yarışan Recep Şahin 280 oy alırken, Hüsamettin Keskin ise 17 oy aldı. 647 üyenin oy kullandığı seçimlerde dört oy da geçersiz sayıldı.
 
CEFAKAR ARKADAŞLARIM BENİ YALNIZ BIRAKMADI
Sayımın tamamlanmasının ardından Yaşar Kuş üyeler tarafından omuzlara alındı. Duygularına hakim olamayan Yaşar Kuş “Ben yaralı iken beni vurmaya çalıştılar. Bugün benim cefakar arkadaşlarım beni bir kez daha yalnız bırakmayarak desteklerini ortaya koydular. Hepsine çok teşekkür ediyorum” dedi. Ardından ise Yaşar Kuş Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte toplu fotoğraf çektirdi. Yaşar Kuş başkanlığındaki Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasının yönetimde Hakan Fıçıcı, Ziyaettin Dubaz, Yaşar Balkan, Erdinç Erke, Kadir Kadak, Cemal Buzkuş, Mustafa As, Melih İşçan yer alırken, denetleme kurulunda ise Hacı Ali Rişvan, Gürcan Kavuştu ve Metin Keskin yer aldı.
 
hhHaber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10