Derneklerin beyanname düzenlemesinde son gün 30 Nisan

Derneklerin 2011 yılına ait dönem faaliyetlerini, gelir ve gider işlemlerinin sonuçlarını düzenleyecekleri beyannamelerini 30 Nisan’a kadar Çerkezköy Kaymakamlığı bünyesindeki Dernekler Büro Şefliği?

Çerkezköy 13.01.2014 13:23:00 0
 Derneklerin beyanname düzenlemesinde son gün 30 Nisan
Çerkezköy Haber - Çerkezköy Kaymakamlığı bünyesinde faaliyet gösteren Dernekler Büro Şefliği'nden, ilçemizde faaliyet gösteren derneklere uyarılar geldi.
 
 İLK 4 AY İÇİNDE VERMEKLE YÜKÜMLÜLER
Dernekleri Nisan ayı sonuna kadar beyannamelerini vermeleri konusunda uyaran Dernekler Büro Şefliği yetkilileri, “Dernek yönetim kurulu başkanları, her takvim yılının ilk dört ayı içinde bir önceki yıla ait dernek beyannamelerini mülki idare amirliğine vermekle yükümlüdür. Şubeler mülki idare amirliğine verecekleri beyannamelerin birer örneğini bağlı bulundukları derneğe de vermekle yükümlüdürler. Temsilcilikler için ayrı beyanname verilmez ancak temsilciliklere ilişkin her türlü bilgiler dernek beyannamesinde gösterilir. Birlikler, de beyannamelerini bu maddede belirtilen esas ve usullere göre vermekle yükümlüdürler. Bilanço esasına göre defter tutulan derneklerin beyannamelerinde belirtilen mali bilgiler ile gerekli görülen diğer bilgiler Daire Başkanlığı’nın ve derneğin internet sayfasında yayımlanır” açıklamasında bulundu.
 
“CUMHURİYET SAVCILIÐINA BİLDİRİLİR”
Dernekler beyannamesinde belirtilen sınıflamaların alt gruplarını belirlemeye veya at gruplara değişiklik yapmaya daire başkanlığının yetkili olduğunu kaydeden yetkililer “ Ancak, derneklerin amaç, faaliyet alanları ve ekonomik faaliyetleri ile dernek üye, personel veya diğer görevlilerin meslekleri ve eğitim durumları sınıflamalarının alt grupları, Birleşmiş Milletler uluslar arası kar amacı olmayan kuruluşlar sınıflaması, Avrupa topluluğu ekonomik faaliyetlerin istatistiki sınıflaması, birleşmiş milletler uluslar arası standart meslek sınıflaması ve birleşmiş milletler uluslar arası standart eğitim sınıflaması alt grupları göz önünde bulundurarak düzenlenir. Beyannameler valiliklerce incelenir. Gerekli görülen hallerde bu inceleme bakanlıkça da yapılabilir. Beyannamelerde eksiklik ve yanlışlıklar görülmesi halinde, ek bilgi ve belgeler istenebilir ve bunlar tamamlattırılır. Beyannamelere ilişkin istenen ek bilgi ve belgelerin verilmemesi, eksik verilmesi veya verilen sürede tamamlanmaması hallerinde ilgili dernek denetime tabi tutulabilir. Beyannamelerin incelenmesi esnasında konusu suç oluşturan hususların tespit edilmesi halinde, ilgili mülki idare amirliğince durum Cumhuriyet Başsavcılığına bildirilir” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA 

0282 726 91 91
0282 747 65 10