Karacan “Alperen zihniyetine ihtiyaç var”

Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı, önceki gün saat 10.30’da Çerkezköy Erzurumlular Derneği tarafından düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Çerkezköy 13.01.2014 15:55:00 0
 Karacan “Alperen zihniyetine ihtiyaç var”
KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİLER
Kahvaltıya BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Turan Demircan, BBP Çorlu İlçe Başkanı İsmail Ceylan, Çerkezköy Erzurumlular Derneği Başkanı Kerim Akın, Kızılpınar Erzurumlular Derneği Başkanı Kadir Işık, Veliköy Erzurumlular Derneği Başkanı Zeki Diller, BBP Çerkezköy Belediye Başkan aday adayları Fatih Atbaşı ve Yılmaz Bulut, çok sayıda partili ve Erzurumlular katıldı.
 
BBP’NİN VARLIÐINI HİSSETTİRECEK ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ
Çerkezköy Erzurumlular Derneği Başkanı Kerim Akın’ın açılış konuşmasının ardından konuşan BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, 30 Mart seçimlerine az bir süre kaldığına dikkat çekti. Türkiye genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de de BBP’nin varlığını hissettirecek teşkilat çalışmaları yaptıklarını ifade eden Karacan “Sizlerden Erzurumlular olarak Belediye Başkan Aday Adayımız Fatih Atbaşı’na sahip çıkmanızı istiyoruz. 30 Mart akşamı Erzurumlu bir kardeşinizi belediye başkanı olarak makamına uğurlayın” dedi.
 
21 BELEDİYEYİ KAZANDIK
Karacan, partilerinin 2009 seçimlerinde 21 belediye kazandığını anımsatarak “Biz 21 belediyeyi de iktidar partisinden aldık. İnsanlarda, ‘İktidarda hangi parti varsa belediyeyi de o parti alırsa hizmet daha iyi gelir’ şeklinde yanlış bir algı var. Son 5 yılda tüm siyasi partilerin belediye sayısı azalırken, partimiz ise 21 olan belediye sayısını 24’e yükseltti” dedi.
 
BORCU 62 MİLYONA İNDİRDİK
Sivas Belediyesi’ni de iktidar partisinden aldıklarını dile getiren Karacan, “Sivas’ta 5 yılda 5 kattan fazla hizmet yapmadıysak seçimlere girmeyeceğiz dedik.  İstediğiniz ortamda tartışalım dedik. Cevap çıkmadı. Bizden önce belediye personeline maaş ödeyemiyordu. 100 milyon bütçesi, 170 milyon TL de borcu vardı. Biz bütçeyi 225 milyona yükselttik. Borcu da 62 milyona indirdik. Belediyede en düşük ücreti de net bin 520 TL’ye yükselttik” şeklinde konuştu.
 
DÜNYA TARİHİNDE BÖYLE BİR ŞEY YOK
Yolsuzluk soruşturmasına da değinen Karacan “Dünya tarihinde böyle bir şey yok. Savcılar ve kolluk kuvvetleri hallaç pamuğu gibi oradan oraya savruluyor. Eğer savcı birilerini kovuşturuyorsa, birileri de bunu engelliyorsa, ortada bir rahatsızlık var demektir. Devletin aygıtları çalışamaz durumdadır. Herkes birbirini suçluyor” dedi. Karacan, eğer ortada bir operasyon varsa bunu önce hükümetin tespit etmesi gerektiğini söyledi.
 
YOL GÖSTERİCİ SİYASET YAPMAYI TERCİH EDİYORUZ
Karacan “Bir ülkedeki hukuk sistemine iktidar güvenmiyorsa, halk neden güvensin. Parti olarak bizim tarzımız, başkalarının günahı üzerinden siyaset yapmak değildir” dedi. Sorumlu, yol gösterici siyaset yapmayı tercih ettiklerini söyleyen BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan “Tokyo Belediye Başkanı bir özel hastaneden 500 bin dolar para aldığı için yargılandı. Yapılan mahkemede, Belediye Başkanı’nın 500 bin doları borç olarak aldığı ve geri ödediği belirlendi. Fakat bahse konu Belediye Başkanı ‘Japon halkı benim o parayı borç aldığıma inanmadı’ diyerek istifa etti” dedi.
 
YÖNETİCİLER BİRER EMANETÇİDİR
Vatandaşın kamu malını iktidara emanet ettiğini dile getiren Karacan, yöneticilerin birer emanetçi olduğunu vurgulayarak “Müslüman’ın en önemli özelliklerinden biri de emanete ihanet etmemesidir. Bu ülkede Alperen zihniyetine ihtiyaç vardır. Devletin ele geçirilmeye çalışıldığını iddia edenler, ülkenin Güneydoğusu’nda müstakil devlet kurdu. Kendi mahkemelerini kurdular. Vergi adı altında haraç topluyorlar. Bunları kimse görmüyor. Adam keleşi omzuna takmış, kasabada dolaşıyor. Devletin savcısı, kaymakamı arkasını dönüyor” diye konuştu. Karacan, ülkede barışa karşı çıkanların aklından zoru olduğunu ifade ederek “Milletin bölünmez bütünlüğünü korumak adına da her türlü fedakarlığa katlanmak zorundayız. Yoksa ecdat bize hesap sorar” dedi. Programda daha sonra konuşan BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Turan Demircan ise, “Fatih kardeşimiz iki Belediye Başkan Aday Adayımızdan birisidir. Önümüzdeki günlerde adayımızı açıklayacağız” dedi. Demircan, katılımcılardan aday adayları için destek istedi.
 
Haber / Cem BÜLBÜL

0282 726 91 91
0282 747 65 10