Yılmaz “Ergene’den zehir değil, kanser akıyor”

Bir dizi ziyaret gerçekleştirmek üzere dün Çerkezköy’e gelen MHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Adayı Nail Yılmaz, Karaağaç Belediye Başkanı ve MHP Kapaklı Belediye Baş

Çerkezköy 14.01.2014 16:53:00 0
 Yılmaz “Ergene’den zehir değil, kanser akıyor”
0 İŞSİZLİK İDDİASI
Tekirdağ’da hayata geçirmeyi planladığı projelerle ilgili bilgiler veren Yılmaz, Malkara, Hayrabolu ve Şarköy’ü 5 yılda ‘0 işsizlik’ noktasına getireceğini iddia etti. 40 yıldır sağlık sektörünün içinde olduğunu, 20 yıldır da profesör olduğunu söyleyen Yılmaz “Gençlere istihdam alanı yaratmak ve gençlerin sorunlarını çözmek istiyoruz” dedi.
 
HALKA HİÇBİR ŞEY KALMAMIŞ
Tekirdağ’ın, Türkiye’deki gelişimden payını alamadığını ifade eden Yılmaz “Tekirdağ’da 50 yıldır değişim yok. Çerkezköy’de sanayi ön plana çıkıyor. Ama Tekirdağ ne sanayi kenti olabildi ne de tarım kenti kalabildi” dedi. Tekirdağ’ın yarısının deniz, yarısının da kara olduğunu belirten MHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nail Yılmaz, “Tekirdağ’ın yarısı deniz ama denizden faydalanamıyoruz. Deniz kenarı yollar ve kamu kurumları ile işgal edilmiş. Halka hiçbir şey kalmamış” dedi.
 
DERELER ISLAH EDİLMELİ
Tekirdağ’da değişime gideceklerini söyleyen Yılmaz, Ergene’nin kirliliğine de değindi. Ergene’den zehir değil kanser aktığını söyleyen Yılmaz, Ergene Nehri’nde canlı hiçbir varlığın yaşamadığına dikkat çekti. Yer altı sularının da hızla tükendiğini dile getiren Yılmaz, “Fabrikalarda kirlilikle ilgili denetimler artırılmalı” dedi. Yılmaz, küçük derelerden başlanmak üzere tüm derelerin ıslah edilmesi gerektiğine dikkat çekti.
 
HER MAHALLEYE KREŞ KURULACAK
Tek ürünle Şarköy’ü ünlü yapacağını iddia eden Yılmaz “Karides ile Şarköy ünlü olacak.  Karides sadece Şarköy’de var ve herkes karidesi Şarköy’den alacak” dedi. Çerkezköy için de sanayi ve Ergene konularında yoğunlaşacağını söyleyen Yılmaz “Tüm mahallelerde çalışan anneler için kreş kuracağız. Anne ve babalar çoğunlukla asgari ücretle çalışıyor. Kuracağımız kreşlerle anne ve babaların mali yükünü azaltacağız” diye konuştu. 
 
SERTİFİKALI KURSLAR AÇILACAK
Sertifikalı kurslar açacaklarını ve iş arayanlara hazır eleman sunacaklarını söyleyen MHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nail Yılmaz “Tekirdağ’ı bucak bucak, köy köy, mahalle mahalle en iyi bilen isimlerden biriyim. Tekirdağ için de güzel şeyler yapacağız” dedi.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10