Dönmez, “Başka bir parti şuanda söz konusu değil”

Çerkezköy Haber – CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adaylığı için 15 Aralık’ta yapılan önseçimden 4.olarak çıkan, ardından da sandıktan birinci olarak çıkan Vahap Akay’ın yanında old

Çerkezköy 15.01.2014 17:44:00 0
 Dönmez, “Başka bir parti şuanda söz konusu değil”
TALEP OLMASI HOŞUMA GİTTİ
Saat 16.00’da Öztrak caddesi’ndfeki ofisinde basın açıklaması yapan Metin Dönmez, sosyal medyanın Türkiye’de ilgi odağı haline geldiğini belirtti. Çerkezköy’de siyasetle uğraşan bir kişi olarak sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanmaya çalıştığını belirten Dönmez “Son olarak kuş resmi paylaştım. Kuşları ayrı severim. Güvercinler birliğin, beraberliğin, dostluğun ve barışın simgesidir. Bu amaçla güvercin fotoğrafları paylaştım. Fakat olay öyle bir duruma geldi ki 30 Mart seçimlerinde DSP’den aday olacağım yönünde dedikodular çıktı. Böyle bir şey hiç aklımda yoktu. Fakat paylaşımlarıma gelen binlerce yorumda bu yönde bir talep gördüm. Bu şekilde yoğun bir talep görüyor olmak hoşuma gitti, gururlandım” diye konuştu.
 
DEMOKRATİK BİR SEÇİM OLMADI
Dönmez, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ön seçimler öncesi yaptığı kamuoyu anketlerinden birinci çıktığını ileri sürerek “Tekirdağ Milletvekillerinin başkanlığında yapılan toplantıda Belediye Başkan Adaylarının kamuoyu anketi ile belirlenmesi yönünde karar çıkmıştı. Çerkezköy’deki kamuoyu anketinden ben birinci çıktım. Buna rağmen sandık kuruldu. Demokratik bir seçim olacak denildi fakat öyle olmadı” dedi. CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in dayatmasıyla partinin adeta ikiye bölündüğünü ileri süren Dönmez “Partiye bugüne kadar hiç emeği geçmemiş bir aday adayına 515 oy servis edildi. Bu kime yaradı? CHP’nin rakiplerine yaradı. Peki bunun hesabını kim verecek? 2015 milletvekili seçimlerinde Candan Yüceer verecek” dedi.
 
SİTEMDE BULUNDU
Sivri dili nedeniyle CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adaylığının elinden alındığını öne süren Metin Dönmez “Bugün 15 Ocak ama ortada bir çalışma göremiyorum. Çerkezköy Belediye Başkan Adayı ile İlçe Örgütü arasında birlik göremiyorum. Bana ‘Başkanım sen toparla’ diyorlar. Tamam toparlayayım da beni bir abi olarak arayıp soran da yok” diyerek sitemde bulundu.
 
YÜREÐİM KAN AÐLIYOR
CHP’nin halinin içler acısı olduğunu ifade eden Dönmez, “Yüreğim kan ağlıyor. Genel Merkez bu işe el atmalıdır” dedi. Dönmez, birlik beraberliği sağlamak adına bir adım atılmadığını belirtti. 2009 seçimlerinde ‘Metin Dönmez çocuk’ denilerek kendisine sahip çıkılmadığını söyleyen Dönmez “Halk Metin Dönmez’i seçimlerin ikincisi yaptı. CHP’liler birazcık sahip çıksaydı biz o gün seçim almıştık. Bugünde partinin üzerinde aynı oyunlar oynanıyor. Vahap Akay için yaşı küçük deniyor. Ben sözümün arkasındayım. Partimin belirlediği Belediye Başkan Adayının arkasındayım. Partim için yürümeye devam ediyorum” dedi.
 
ŞUANDA SÖZ KONUSU DEÐİL
Herhangi bir siyasi partiden aday olma gibi bir durumun şu anda söz konusu olmadığını ifade eden Dönmez “ Altını çiziyorum, “şu anda” söz konusu değil. Bekliyorum ki adayımıza sahip çıkılsın. Parti içinde güçbirliği sağlansın. Sen ben kavgası bırakılsın. Fakat bu birlikteliği göremezsem ve bana ilerde bir görev düşerse de o görevi yerine getirmek için elimden geleni yaparım” dedi.
 
SIKINTILARIN BAŞ SEBEBİ CANDAN YÜCEER’DİR
Metin Dönmez, insanın her şeyini verdiği ve sevdalısı olduğu bir partiyi bir kerede silip başka bir partiye gidemeyeceğini belirterek “25 yıldır siyaset yapıp, siyasetin çöplüğüne gitmesi gerektiği halde birilerinin dayatması ile ortaya çıkan insnalar gibi ‘aday olamazsam partim de iktidara gelemesin. Beni bitireni ben de bitiririm’ düşüncesinde olmadım” dedi. CHP ailesi içinde sıkıntıların olduğunu söyleyen Dönmez “Bunların baş sebebi de Candan Yüceer’dir. Bu sıkıntıları da Genel Merkez’in görmesi gerekir. Bana bir görev verirlerse yaparım. Vermezlerse süreç ne gerektiriyorsa onu yaparım” diye konuştu.
 
YARIN DA ARI UÇURABİLİRİZ
Dönmez, Türkiye’nin mevcut iktidardan kurtulması için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğunu vurgulayarak “Kamuoyu ısrarla ‘başkanım çıkman lazım’ diyor. Hayır, ben ailemle bereberim. Bugün kuş uçurduk, yarın arı da uçurabiliriz. Arı bal yapar. Kuş barışın özgürlüğün simgesidir. Ben birliktelik mesajı vermeye çalıştım. Fakat maalesef herkes başka bir tarafa çekiyor. Buradan milletvekillerine sesleniyorum. Çekin ellerinizi örgütümüzün üzerinden. Bu örgüt bir arada yürümesini becerebilir” diye konuştu.
 
SANDIKTAN NE ÇIKACAÐINI KİMSE BİLEMEZ
CHP Genel Merkez tarafından demokrasi adına bir genelge yayınlandığını anımsatan Dönmez “Meclis üyesi adayları Belediye Başkan Adayı tarafından belirlenmeli. Bir Belediye Başkan Adayı kendi ekibini kuramazsa seçimi de alamaz, seçimi alsa bile belediyede iş yapamaz. Çünkü sandıktan ne çıkacağını kimse bilemez. Sandıkta yine gruplaşmalar olabilir. Belediye Başkan Adayının hiç çalışmak istemediği kişiler sandıktan çıkabilir. CHP bu tarz hareketlerle elindeki seçimi nasıl versem diye uğraşıyor. Bence Belediye Başkan Adayı kendi ekibini oluşturur. İl örgütüne onaylatır ve seçime gidilir. Ben bu karardan genel merkezin dönmesi gerektiğiine inanıyorum” diyerek sıkıntı çözmek yerine sıkıntı üstüne sıkıntı üretildiğini ile sürdü.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10