Demiryolu etrafına 80 bin ağaç dikildi

Tekirdağ Orman İşletme Müdürü Mehmet Uzun, Tekirdağ’da otoban ve karayollarından sonra demiryolu ağaçlandırmalarının da başlatıldığını ifade ederek “Demiryolu ağaçlandırmalarına

Tekirdağ 16.01.2014 17:10:00 0
Demiryolu etrafına 80 bin ağaç dikildi
KURAKLIĞA DAYANIKLI BİTKİLER KULLANILDI
İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Tekirdağ Orman İşletme Müdürlüğü’nün en önemli projelerinden biri olan demiryolu ağaçlandırmalarının Devlet Demiryolları 1. Bölge Müdürlüğü ile İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü arasında yapılan protokolle hayat bulduğunu söyleyen Uzun “Makinalı arazi hazırlığı ve toprak işleme çalışmalarının yaz aylarında bitirilmesiyle Aralık ve Ocak aylarında dikimler de bitirildi. Güzergahta sulama imkanının olmayışı nedeniyle dikimlerde sedir, karaçam, fıstıkçamı, aylantus ve akasya gibi kuraklığa dayanıklı bitkiler kullanıldı” dedi.
 
80 BİN AĞAÇ DİKİLDİ
Ergene Havzası Eylem Planı kapsamında potansiyel demiryolu ağaçlandırmalarının önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Uzun “Öncelikle Tekirdağ-Muratlı arasında 30 kilometrelik 800 dekar alan ağaçlandırıldı. Bu kapsamda 80 bin fidan dikildi. Çift hatlı demiryolu güzergahının kafes telle koruma altında olmasu nedeniyle dikim yapacak işçiler ve dikilecek fidanlar trenle taşındı. Yapılan demiryolu ağaçlandırmasıyla Tekirdağ-Muratlı arasında yeşil bir hat oluşturuldu. Gürültü yalıtımı; demiryolu şevlerindeki oyuntu erozyonunun önlenmesi; demiryolunun rüzgarın materyal taşımasına karşı korunması ve büyük ölçekli peyzaj açısından demiryolu ağaçlandırmaları önem arz ediyor. Böyle bir ağaçlandırma, Türkiye’de bir ilk. Birkaç yıl sonra yeşillikler içerisinde yolculuk yapmak insanlara keyif verecek” dedi. 
 
Haber / Cem BÜLBÜL

0282 726 91 91
0282 747 65 10