Kambur “Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmasını engellemeye çalışıyorlar”

Son günlerdeki yolsuzluk operasyonlarına ilişkin konuşan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur “Kim hırsızlık, yolsuzluk yaparsa, vatandaşın 1 kuruşuna tenezzül ederse en ağır ceza verilsin”

17.01.2014 11:15:00 0
 Kambur “Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmasını engellemeye çalışıyorlar”
YA SAYI SAYMASINI BİLMİYOR, YA DA RAKAMLARI ANLAMIYOR
AK Parti'nin her şeyden önce bir hizmet partisi olduğunu ifade eden Kambur “AK Parti ne slogan ne de ideoloji partisidir. Hizmet partisi olmasından dolayı da vatandaşımızın yüzde 50'sinden oy almıştır. Slogan veya ideoloji partisi olsa böyle bir oy alma şansı olmaz. 14 ay önce başlamış olan bir izleme beklendikten sonra birbiriyle ilgisi olamayan 3 konu birleştirilerek bir operasyon yapılıyor. Savcı bir olayı tespit ederse suçüstü yaptırması lazımdır. Hemen üzerine gidip ilgililerini hukuka teslim etmesi lazımdır. Ama savcı biraz bekliyor, biraz daha bekliyor suç işlesin diye. Buradaki asıl amaç hırsızlık ve yolsuzluğu ortaya çıkarmak değil. Biz AK Parti olarak söylüyoruz; kim hırsızlık, yolsuzluk yaparsa, vatandaşın 1 kuruşuna tenezzül ederse en ağır ceza verilsin. Ana muhalefet partisi lideri Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi 247 milyar dolarlık yolsuzluktan bahsediyor olması ya sayı saymasını bilmiyor ya da rakamlardan anlamıyor. Bu ülke 1 yılda 40 milyar dolarlık yatırım yapabiliyor. 10 yılı toplasanız 247 milyar dolarlık yatırım ya vardır ya da yoktur. Ama Türkiye'nin son 1 ayda 120 milyar doları gitti. Bu operasyona sebep olanlar da bundan nemalanıyor" dedi.
 
İŞİN TEMELİNDE YATAN BU
2014 yılının Ağustos ayında yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın aday olacağını söyleyen Kambur “İşin temelinde yatan da budur. Erdoğan'ı cumhurbaşkanı yaptırmamaktır. Erdoğan cumhurbaşkanı olursa bu ülke daha da güçlenecektir. Bunu engellemek için bu operasyon yapıldı” diye konuştu.
 
Haber / Cem BÜLBÜL

0282 726 91 91
0282 747 65 10