Belediye 3 engellinin daha yaşamını kolaylaştırdı

Çerkezköy Belediyesi, ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara manuel veya akülü tekerlekli sandalye vererek onların yaşamını kolaylaştırmaya devam ediyor.

Çerkezköy 17.01.2014 17:12:00 0
 Belediye 3 engellinin daha yaşamını kolaylaştırdı
TEKERLEKLİ SANDALYE YARDIMLARI SÜRÜYOR
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de dün de 1 ihtiyaç sahibine manuel sandalye, 2 ihtiyaç sahibine de akülü tekerlekli sandalye verdi. Parkinson hastası  55 yaşındaki Hüseyin Yaltık’a akülü tekerlekli sandalyesini teslim eden Ertem, akülü aracına ilk kez binen Yaltık’a aracı nasıl kullanacağına dair bilgiler verdi. Ertem “Aşırı hız yapma. Aracı kullanırken dikkatli ol” tavsiyesinde bulundu.
 
ELİMİZDEN GELEN YARDIMI YAPACAĞIZ
Beli kırık engelli olan 27 yaşındaki Cihan Eygün’e de akülü sandalye veren Ertem, Eygün’ün sandalyesini amcası Zafer Eygün’e teslim etti.  Ertem, akülü tekerlekli sandalyeyi doktor raporu olan ve bu aracı kullanmasında sakınca olmayan vatandaşlara verdiklerini ifade ederek “Engelli kardeşlerimize elimizden gelen yardımı ve desteği vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
 
141 AKÜLÜ SANDALYE VERİLDİ
Gelişim geriliği hastalığı olan 10 yaşındaki Sadık Tatar’ın manuel sandalyesini de abisi Serbay Tatar teslim aldı. Çerkezköy Belediyesi olarak 2004 yılından beri engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade eden belediye başkanı Ali Ertem “Bugün 140 ve 141’inci akülü tekerlekli sandalyelerimizi verdik. 400’e yakında vatandaşımıza da normal tekerlekli sandalye yardımı yaptık. İnşallah engelli vatandaşlarımız bu araçları kazasız, belasız günlerde kullanırlar” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10