‘Enerji Çocuk’ projesi ile enerji tasarrufu anlatılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Enerji Verimliliği Derneği, çocuklarda enerji tasarrufu bilinci oluşturmak amacıyla Enerji Çocuk Projesi başlattı.

19.01.2014 14:14:00 0
 ‘Enerji Çocuk’ projesi ile enerji tasarrufu anlatılacak
11 MİLYON ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERİLMESİ HEDEFLENİYOR
Enerji Hanım Projesi ile ilgili konuşan Bakan Yıldız, enerjide yılda 4 milyar lira civarında bir tasarruf yapılabileceğini, ancak henüz bu rakama ulaşılamadığını ifade etti.  Yıldız, 11 milyon civarında öğrenciye bu eğitimin verileceği düşünüldüğünde önemli kazanımlar elde etmenin mümkün olduğunu vurguladı. Enerji tasarrufu kültürünün 7-14 yaş grubunda kazanılmasının önemli olduğuna işaret eden Yıldız, ülkenin kaderinin bugünün çocuklarının davranışlarına bağlı olacağını dile getirdi.
 
BİZİM İÇİN BÜYÜK VE ANLAMLI ADIMLAR
Enerjinin israf edilmemesi halinde bir çırpıda Atatürk ve Keban gibi iki büyük barajı yapmış gibi bir kazanım elde edilebileceğini vurgulayan Yıldız, "Sizlerin küçük adımlarınız, bizim için büyük ve anlamlı adımlar" diye konuştu. Bakan Yıldız, konuşmasının ardından, çocuklarla enerji verimliliği ve projeye ilişkin sohbet etti.
 
Haber / Sevay KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10