“Korsan taşımacılık yapan araçlara yönelik çalışmalar devam edecek”

Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetimi üyeleri ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

Çerkezköy 20.01.2014 12:27:00 0
 “Korsan taşımacılık yapan araçlara yönelik çalışmalar devam edecek”
3.5 AY DEĞERLENDİRİLDİ
Önceki gün saat 11.00’da derneğin kurulduğu andan itibaren 3 buçuk ayda yapılşan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda konuşan Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Tanyeli, “3,5 aydır Çerkezköy Kaymakamlığı, Çerkezköy Belediyesi ve Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ile yaptığımız çalışmaların meyvelerini toplamaya başladık. Üyelerimizin en büyük sıkıntısı olan korsan taşımacılığın önüne geçmek adına Trafik ve Zabıta ekiplerinin ‘Yol Belgesi’ denetlemeleri hız kazandı” ifadesini kullandı.
 
SONUÇ ALININCAYA KADAR DEVAM EDECEK
Tanyeli, korsan taşımacılık yapan araçlara karşı yürütülen bu tarz çalışmaların, sonuç alınıncaya kadar devam edeceğini vurgulayarak “Bütün araç sahibi arkadaşlarımızın içi rahat olsun” dedi. Üyelere huzurlu bir çalışma ortamı sağlayıncaya kadar bu faaliyetlere devam edeceklerini söyleyen Tanyeli “Dernek üye sayısı 150’ye yaklaştı. Şoför arkadaşlarımız bu çalışmalarımızı gördükçe derneğimize üye olmaya geliyor ve üye sayımız her geçen gün daha da artıyor” dedi.
 
2 BİN TL’DEN FAZLA PARA CEZASI KESİLİYOR
Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Tanyeli, mücadelelerinin, Çerkezköy’de korsan araç faaliyetini nihayete erdirene kadar devam edeceğine dikkat çekti. Korsana karşı verdikleri mücadelede neticeye ulaştıktan sonra, şoför esnafına daha fazla para kazandıracak çalışmalar içine gireceklerini belirtti. Bugüne kadar yapılan denetlemelerde 60’tan fazla korsan araç tespit edildiğini söyleyen Tanyeli “Tespit edilen bu araçlar 2 ay süre ile bağlanıyor ve araç sahiplerine 2 bin TL’den fazla para cezası kesiliyor” dedi.
 
KİMSE KANUNLARIN ÜSTÜNDE DEĞİL
Denetlemelerde Yol Belgesi olmadığı tespit edilen ve 2 aylık araç bağlama ve para cezasına çarptırılan araçların, 2 aylık süre sonunda tekrar korsan taşımacılık yaptıkları tespit edilirse, bu kez araçların trafikten men edileceğini söyleyen Tanyeli “Bu uygulamalar devam ettiği sürece, Çerkezköy’de korsan taşımacılık diye bir şey kalmayacak. Hiç kimse kanunların üstünde değil. Herkes kanunlara karşı saygılı olacak” dedi.
 
KENDİ ARAÇLARINA SAHİP ÇIKMALILAR
Dernek Yönetim Kurulu üyelerinden Nihat Yıldız da, S plaka ve J plaka sahiplerine seslenerek, “Biz Çerkezköy’de huzurlu bir çalışma ortamı istiyorsak, önce birbirimize saygı göstereceğiz. Bu kapsamda herkesin kendi ekmeğine sahip çıkması gerekiyor” ndedi. Yıldız “Çerkezköy’deki servis şirketleri, kendi araçlarına sahip çıkmalıdır. Kimse korsan araç çalıştırmasın. Yoksa biz kontak kapatırız. Biz kontak kapatırsak birçok kişi mağdur olur” dedi. Derneğin kurucu üyelerinden Nazif Usta ise “Derneğimizin üye aidatlarından başka bir geliri yok. Derneğe aldığımız bilgisayarın parasını hala ödeyemedik. Derneğin, elektrik, su ve kira gibi giderleri maalesef şuan yönetimdeki arkadaşlarımızın omuzuna binmiş durumda. Bu anlamda tüm üyelerin derneğe sahip çıkması gerekiyor” dedi.
 
Haber / Cem BÜLBÜL
  
  

0282 726 91 91
0282 747 65 10