Zinde ve Hareketli Yaşam Eğitimi

Çorlu Kent Konseyi Eğitim Günleri Projesi kapsamında “Sağlıklı Spor Yapmanın Altın Kuralları, Zinde ve Hareketli Yaşam Eğitimi” konulu eğitim semineri düzenledi.

Çorlu 20.01.2014 12:36:00 0
 Zinde ve Hareketli Yaşam Eğitimi
SİGARA SORUNU BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR
Namık Kemal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor MYO Öğretim Görevlisi Sercan Öncen tarafından yapılan seminer sunumunda spor yaparak sağlıklı bir yaşam sürdürmenin önemine dikkat çekildi. Öncen, “21. yüzyılın hastalığı hareketsiz yaşam, artık 20. yüzyılın sigara sorununu geçmiş ve hızla büyümeye devam etmektedir. Eğer önlem alınmazsa tüm bireyler bir gün fizyolojik rahatsızlarla karşı karşıya kalacaktır. Teknolojideki gelişmelerden mi kaynaklanmakta? Hiç zannetmiyorum. Asıl sorun bizim teknolojiyi ne kadar pozitif kullandığımız. Hareketsiz yaşamın doğurduğu en büyük sorunlardan biridir obezite ve önlem alınmadığı sürece de büyümeye devam edecektir. Peki, fiziksel aktif olmak için ne yapmalı, ne kadar önemli ve eğer aktif olursak vücudumuzda ne gibi değişiklikler oluşacak. Dünya ve Türkiye bunun için neler yapıyor bunları tanıyalım ve kendimize bir an önce küçük adımlarla yeni bir yola sokmanın yollarını arayalım” dedi.
 
FAYDALI KAZANIMLAR ELDE ETTİK
Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur da, “Bu eğitim günleri projesini gerçekleştirmek için yola çıktığımızda başarılı olma hedefinde azimliydik. Bugünkü tablo, çabamızın ve emeğimizin semeresini aldığımızın en müspet göstergesidir. Kent Konseyi olarak birlik, dayanışma ve ekip çalışmasının en güzel örneğini göstermenin haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.  Çorlu Kent Konseyi Proje Danışmanı ve Eğitim Komitesi Başkanı Mehtap Petek, “Bugün 11.sini düzenlediğimiz Eğitim Seminerimizde 120 katılımcımızla birlikte çok faydalı kazanımlar elde ettik” dedi.
 
Haber / Cem BÜLBÜL

0282 726 91 91
0282 747 65 10