Yaşar Kuş “Hedefimiz durakları tek çatı altında toplamak”

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkanlığı seçimlerinde güven tazeleyerek 5’inci kez üst üste başkanlığa seçilen Yaşar Kuş dün saat 09.30’da Glort Area’da basın me

Çerkezköy 20.01.2014 13:00:00 0
 Yaşar Kuş “Hedefimiz durakları tek çatı altında toplamak”
5. KEZ BAŞKANLIÐA SEÇİLDİM
Kahvaltıda konuşan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, gerçekleşen Olağan Genel Kurulu değerlendirdi. 1999 yılından itibaren 15 yıldır oda başkanlığı yaptığını anımsatan Kuş “Allah’ın izni ile beşinci kez üyelerimizin desteği ile tekrar başkanlığa seçildim. Bu seçim sürecinde faaliyetlerimizde yaptıklarımızı ve eksiklerimizi esnafımıza, Çerkezköy halkına ulaştırdığınız için basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Sizlerle güzel günlerimiz oldu. İnşallah bundan sonrada basın ile beraber güzel hizmetlerle beraber halkımıza anlatmak nasip olur” ifadesini kullandı.
 
 
HEPSİ İLE BERABER GÜZEL OLACAK
Yaşar Kuş, yeni yönetimle birlikte farklı değişikliler yaptıklarını ifade ederek “Yeni seçilen yönetim kurulu ve yedek üyelerimizin hepsi birbirinden değerli. Hepsi ile beraber güzel olacak. Oda olarak kurtarıcı sıkıntımız bulunuyordu. Kurtarıcımızı ilk etapta güzel bir hizmet edecek hale getirmeyi, daha sonra yeni bir araç almayı düşünüyoruz. Ayrıca oda olarak da cenaze aracı da almayı düşünüyoruz. Çünkü bizim Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası olarak Türkiye’nin her yerinden üyemiz bulunuyor. Burada bazı üyelerimizin büyükleri kendi topraklarında gömülmek isteniyor. Bir tane uygun cenaze aracı alıp, maddi olarak değil masrafını üyelerimizin karşılaması amaçlı düşünüyoruz” dedi.
 
ÖNEMLİ OLAN İLK ADIMI ATMAK
Odanın iki dairesinin borcunun önümüzdeki ay biteceğini söyleyen Yaşar Kuş “Dairenin arkasında ki yere iki kat olarak ortağız. Çalışma ofisi olarak mevcut bulunduğumuz yeri bahara doğru güzel tadilat yaptırmak istiyoruz. Hedef olarak gönlümüzde sıfırdan yapı yapmak var. Düğün salonu, toplantı salonu ve diğer aktiviteleri paylaşabileceğimiz bir yer de düşünüyoruz. Malum bizim odamızın geliri bellidir. Çok fazla atıp tutmanın manası yoktur. Eğer Belediye yada Milli Emlak’tan sıfırdan arsa tahsisi olursa Federasyonun, konfederesyonun ve  Tekirdağ odalar birliğinin de katkıları olur. Önemli olan güzel bir eseri ortaya koymaktır ve adımını atmaktır” diye konuştu.
 
“AYNI ÇATI ALTINDA TOPLAYACAÐIZ”
Yaşar Kuş, Mart ayından itibaren Büyükşehir sistemine geçeceklerini ifade ederek “İl trafik komisyonundaki yetkilerimiz de bitiyor. Amacımız Veliköy hariç,  Kapaklı, Çerkezköy, Karaağaç ve köyler olmak üzere bütün durakları birleştirmek. En büyük çalışma bu olacak. Bunların hepsini bir çatı altında toplamayı hedefliyoruz. Böyle olursa ulaşım güzel bir şekilde sağlanmış olacaktır. Kısaca aktarma da olmayacaktır. Tepe Emlak konutlarına gidecek birisi direkt olarak Kapaklı’dan gelebilecektir. UKM’de bunun mücadelesini yapacağız” dedi. Kuş, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası olarak odaya gelen üyelere ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade ederek “Üyelerimizin de sosyal aktivitelerde de yanlarında olmaya çalıştık ve kendileri ile samimi olmaya çalıştık. Beşinci kez seçilmemizin neticelerinden birisidir. Üyelerimiz ile birlikte hep diyalog halinde olduk. Üyelerin dertlerini, sıkıntılarını resmi dairelerde bürokrasi yönünden yardımcı olmaya çalışacağız. İnşallah üyelerimiz ile birlikte güzel bir dört yıl geçiririz. Eksiklerimizi de toparlamaya çalışacağız. Gönül isterdi ki hiç aday olmasın. Ama demokrasinin getirdiği bir kuraldır. Herkes odanın üyeleri göreve talip olabilir. Aday çıkanları da tebrik ediyoruz. Bu görev tekrar bize kısmet oldu” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10