“Üniversitenin tüm ihtiyaçlarına hizmet ediyoruz”

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (NABİLTEM) tarafından araştırmacılara yönelik “Deney ve Kalibrasyon Laboratuarlarının Yeterliliği İ?

Tekirdağ 22.01.2014 14:48:00 0
 “Üniversitenin tüm ihtiyaçlarına hizmet ediyoruz”
OLANAKLARDAN BAHSETTİ
Eğitimin açılış programında konuşan NABİLTEM Müdürü Doç. Dr. Ömer Öksüz, Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin sahip olduğu olanaklardan bahsetti. Doç. Dr. Öksüz, “7 Uzman 2 laborant kadromuz ile Üniversitemizin tüm ihtiyaçlarına yönelik cihazlarımızla Merkezimizde hizmet veriyoruz” dedi. NABİLTEM’e ait 5 Laboratuvardaki cihazların özelliklerini dile getiren Doç. Dr. Öksüz, eğitim seminerinin başarılı geçmesi dileğinde bulundu.
 
ÖNEMLİ BİR ARAÇ
NABİLTEM Uzman Kimyager İlke Tunçbilek, verdiği eğitimde akreditasyonun tanımından bahsederek, akreditasyonun Türkiye’de üretilen mal ve hizmetlerin kalitesinin uluslararası standartlara uygunluğunun dünyada kabul görecek şekilde belge ve raporlarla ortaya konulmasında önemli bir araç olduğunu ifade etti. Eğitimlerde “Türkiye Kalite Altyapısı”, “Uluslar arası tanınırlık ve kabul”, “TÜRKAK’ın Uluslararası Tanınırlığı”, “Laboratuvar Akreditasyon Süreci” konularından bahseden Tuçbilek, TS EN ISO/IEC 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği için Genel Şartları hakkında katılımcılara bilgi verdi.
 
Haber / Cem BÜLBÜL
 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10