Uğur Mumcu Muratlı’da anıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muratlı Teşkilatı, Gazeteci Uğur Mumcu'yu kitap ve karanfiller ile andı. Parti lokali önünde düzenlenen etkinlikte, ilçe yönetimi tam kadro hazır bulundu. Anma programında konuşan KadÄ

Muratlı 26.01.2014 11:49:00 0
 Uğur Mumcu Muratlı’da anıldı
ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ AYIBI
Özgürlük ve demokrasi ayıbı haline gelen faili meçhul cinayetlerin ortaya çıkarılmasının yalnızca hukuki değil, toplumsal bir sorumluluk olduğuna dikkat çeken Aktaş “Onun içindir ki "faili meçhul" bu ölümler hala vicdanlarda yara. Bugünün aksine Mumcu, Cumhuriyetin ve Cumhuriyetin kazanımlarının tehdit altında olduğunu yazmaktan, yolsuzlukları açığa çıkarmaktan, belgeleriyle ortaya koymaktan, dillendirmekten hiçbir zaman çekinmedi. İnandığı değerler ışığında canını veren Mumcu’yu katledenler vurdular, parçaladılar ancak her parçasından onun gibi, onu aşacakların doğacağını unuttular” dedi.
 
YOLUMUZU AYDINLATMAYA DEVAM EDECEK
Aktaş “Uğur Mumcu aydınlık bir ülkenin inşası için yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Geride bıraktığı onurlu mirasa sahip çıkarak, halkımıza insanca yaşayabilecek bir ülke ve aydınlık bir gelecek bırakmak bizim yegane görevimizdir. Cumhuriyetin temellerinin sakıncalı piyadelerin, aydınların, işçilerin, memurların kısaca milletin kanıyla, canıyla atıldığını hala anlamayan çağdışı zihniyet, ne Mustafa Kemal’in izinden giden milletin, ne de O’nun aydınlarının gözünü korkutabilecektir! Hayatı boyunca doğru bildiğini yazmaktan korkmayan, Atatürk ilke ve devrimlerinden ve laik Türkiye sevdasından ödün vermeyen, Cumhuriyet sevdalısı, cesaretin simgesi Uğur Mumcu'yu aramızdan ayrılışının yıldönümünde sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz. Aydınlarımızı unutmamak, unutturmamak için bu alçakça cinayetlerin takipçisi olmak için, hafızalardan silinmesine engel olmak için her 24 Ocak’ta daha gür bir şekilde haykırıyoruz: Uğur Mumcu ölümsüzdür” dedi.
 
Haber / Cem BÜLBÜL

0282 726 91 91
0282 747 65 10