Toprak “2014 yılı, yağış açısından iyi başladı”

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak “Son günlerde etkili olan yağışlar ürüne bereket getirdi” dedi.

Çerkezköy 26.01.2014 12:28:00 0
 Toprak “2014 yılı, yağış açısından iyi başladı”
ENDİŞEYİ ÜSTLERİNDEN ATTILAR
2014 tarım yılının yağış açısından iyi başladığını ifade eden Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, önceki gün Tekirdağ Ziraat Odası Meclis Başkan Yardımcısı Erdoğan Çavuş ile birlikte Tugay komutanlığı yakınlarında bulunan buğday tarlasında incelemeler yaptı. Son günlerde artan yağışlardan mutluluk duyduklarını ifade eden Toprak “Bir aydan beri endişeli olan çiftçilerimiz yağan yağmurlarla birlikte endişesini üstünden attı. Kısaca derin bir nefes aldı. Mevsim normallerinin üstünde olan sıcaklardan dolayı rahatsızlığımız vardı. Ama inşallah bu hava şartlarının soğuyacağı bir kış şartları geliyor” dedi.
 
 
BEKLENTİMİZ İYİ OLACAK
Çiftinin kış ayında en büyük beklentisinin kar ve yağmur olduğunu ifade eden Toprak “İnşallah yağışlar bu haftada da devam eder ve mahsulerimiz ise çok iyi olur” dedi. Toprak Çerkezköy’de 70 bin dekar buğday ekili alanı olduğunu ve 55 bin de Nisan ve Mayıs ayında ekilecek olan ayçiçeği alanı bulunduğunu dile getirerek “20 gün geçmesine rağmen yağmur tam zamanında yetişti. İklim şartlarının sıcak oluşu bizi gerçekten endişelendiriyordu.  En yakın zamanda da bu soğuklar olacağından mahsuller o şekilde olacak ve beklentimiz iyi olacak” dedi.
 
BİZİ TAMAMEN RAHATLATACAK
Bölgede sadece buğday ve az miktarda da arpa olduğunu ifade eden Toprak “Yağmur bu güne kadar ortalamanın altındaydı. Hava şartlarının soğumasını bekliyoruz. Trakya’da çok kış oluyor. Bir hafta içinde gelecek kar ve yağmurlar bizleri tamamen rahatlatacak. Trakya ve Çerkezköy çiftçisi bilinçli. Hepsinin bir ziraat odası başkanı ve ilçe tarım müdürü kadar tecrübesi vardır” dedi. Toprak, kendilerinin de hükümetten aldıkları üst yazıları çiftçilere aktardıklarını belirtti.
 
Haber  / Faik Onur KAYA 

0282 726 91 91
0282 747 65 10