“Gümrük Müdürlüğü Çerkezköy için yetersiz”

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem 26 Ocak Dünya Gümrük Günü dolayısıyla Çerkezköy Gümrük Müdürü Mehmet Taş’ı makamında ağırladı.

Çerkezköy 27.01.2014 19:26:00 0
 “Gümrük Müdürlüğü Çerkezköy için yetersiz”
HAZİRAN’DA ÇERKEZKÖY’DEN AYRILIYORUM
Dün saat 15.00’da Çerkezköy Gümrük Müdür Yardımcısı Gökhan Aktaş, Gümrük Şefi Telat Yıldırım, Gümrük Şefi Kemal Söylemez ve Gümrük memurları Dursun Ayın ve Ceylan Gök ile birlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’i ziyaret eden Taş, Haziran Ayı’nda görev süresinin dolması nedeniyle Çerkezköy’den ayrılacağını ifade etti. Ziyareti 26 Ocak Dünya Gümrük Günü dolayısıyla gerçekleştirdiklerini belirten Taş “Bakanlığımızın “İletişim: daha iyi bir işbirliği için bilgi paylaşımı” konulu teması çerçevesinde çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz” diye konuştu.
 
 
YERLEŞİM ALANI DIŞINDA LOJİSTİK ALAN OLUŞTURULMALI
Taş, Çerkezköy Gümrük Müdürlüğü Hizmet Binası’nın 1984 yılında mevcut yerine yapıldığını anımsatarak “Gümrük Müdürlüğümüz, mevcut alan sıkıştı kaldı. Çerkezköy için yetersiz kalıyor. Biz Hizmet Binamızı yeniledik. Fakat birkaç yıl sonra orası da yetersiz kalacak. Çerkezköy’de yerleşim alanı dışında bir lojistik alan oluşturulmalı” dedi. Kara ve Demiryolu ulaşımına hâkim ve içinde bankaların olduğu büyük bir lojistik alana ihtiyaç olduğunu ifade eden Taş, konuyla ilgili bakanlığa görüşlerini ileteceğini belirtti.
 
DAHA GENİŞ TIR PARKI ALANINA İHTİYAÇ VAR
Çerkezköy Belediye başkanı Ali Ertem de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Mehmet Taş ve gümrük çalışanlarının gününü kutladı. Gümrük hizmetlerinin, Çerkezköy’ün olmazsa olmazlarından olduğunu belirten Ertem “Bu hizmetler önümüzdeki yıllarda büyüyerek devam edecektir. Bu çerçevede, Gümrük Müdürlüğümüzün daha geniş Tır Parkı alanına ihtiyacı var. Daha büyük bir hizmet binasına ihtiyacı var” diye konuştu. Ertem, Gümrük binasının ilk yapıldığı yıllarda mevcut alanın kuç uçmaz kervan geçmez bir yer olduğunu anımsatarak “Büyükşehir yasası kapsamında Kızılpınar ve Veliköy’ün de ilçemize bağlanmasıyla bahse konu alan şehrin merkezinde kalmış oluyor. Tepe mevkii ile Kızılpınar arasında kalan kısık, Çerkezköy’ün gelecekteki şehir merkezi olacak” dedi. 2023’te ilçe nüfusunun 2 kat daha artacağının öngörüldüğünü belirten Ertem “Bu nedenle Gümrük Müdürlüğü bulunduğu yerden kaldırılmalı ve şehir dışında çevre yolları ile ulaşımın sağlanabileceği bir alana taşınmalıdır” dedi.
 
GÜMRÜK BİNASI KALDIRILMALI
Ertem, gümrük binasının kaldırılmasının ardından bahse konu bölgede Kaymakamlık ve Belediye hizmet binası ile ilgili bir çalışma yapmayı planladıklarını da ifade ederek “Belediye hizmet binasının şehir merkezinde olması gerekiyor. Dolayısıyla Gümrük Müdürlüğü’nün de konuyla ilgli bir çalışma başlatması gerekiyor. Konuyla alakalı Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nden de yardım isteyebilirsiniz. Neticede onlara hizmet ediyorsunuz” dedi. Ertem kendisinin de konuyla ilgili Bakan Hayati yazıcı ile görüşebileceğini söyledi.
 
Haber / Cem BÜLBÜL

0282 726 91 91
0282 747 65 10