Yaşar Kuş “Haksız rekabet ortaya çıkıyor”

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş ve Çerkezköy Servis Araçları Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Tanyeri dün saat 10.00’da ortak

Çerkezköy 30.01.2014 17:09:00 0
 Yaşar Kuş “Haksız rekabet ortaya çıkıyor”
HAKSIZ REKABET ORTAYA ÇIKTI
2013 yılında oda tarafından J plakalı öğrenci servislerinin personel taşıması için yaz aylarında 3.5 aylık izin istediklerini, anacak bu süre zarfından J plakalı araçlar S plakalı araçlarla haksız rekabet yaptığından dolayı, J plakalı araçlara personel taşımacılığı için belgesi verilmemesi için Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e dilekçe yazdıklarını ifade eden Yaşar Kuş “Oda başkanı olarak daha önce geçmiş yıllarda öğrenci servisleri yaz aylarında çalışmadıkları için bizimde esnafımız 3 ay servi çekmediği için Belediye’den izin belgesi istedim. Burada hata yaptık. Yıllık yada hiç olmayacak dile talep edilmesi gerektiğini ve bizim için yıllığı geri çekmemiz için dilekçe yazmamız istendi. Bununla ilgili hak ve adaletsizlik ortaya çıktı. Ayrıca haksız rekabet çıktı. Art niyetle esnaf ve insanlar gördüğümüz için biz 23 Ocak tarihinde Çerkezköy belediyesine öğrenci servislerine personel taşıması için izin verilmemesini ilettik. Belediye Başkanımız da bunu bizim kamuoyu ile paylaşmamızı istedi. Herkes elini vicdanına koysun” dedi.
 
“BAŞKANIN DESTEÐİNİ BEKLİYORUZ”
Yaşar Kuş, herkese adil olmak zorunda olduklarını ifade ederek “Biz doğru yaptığımızı düşünüyoruz. Doğrudan yana olduğumuzu da sonuna kadar düşünmekteyiz. Burada Belediye Başkanı Ali Ertem’in desteklerini bekliyoruz. 50 liralık öğrenci servislerinin 25 TL gibi çok büyük fiyat kırımları ile bu işi yaptıklarını görüyoruz. Belediye başkanına dilekçeyi verdik. Bu konunun takipçisi olacağını söyledi. Bu haksız rekabetin önlenmesi için başkanımızın desteğini bekliyoruz” diye konuştu. Çerkezköy’de sanayiciye sitem ettiklerini kaydeden Kuş “Özellikle personel servislerine izin veren yıllardır defalarca basın toplantılarında demeçlerimizde, bu personel araçlarındaki korsan olaydan bahsetmemize rağmen bize saygı göstermeyen sanayicilere kızıyorum. Bizi anlamayan ve saygı göstermeyen fabrika yöneticileri var.  Bizim isyanımızı duymuyor yada Çerkezköy basınını okumuyorlar. Görsel medyaya mı çıkalım. Yetkililer bakın burada odalar isyan ediyor bizde eksiklik var mı diye sormuyorlar. Kendilerini de denetlemiyorlar. 34 ve 55 plakalı servis araçları Çerkezköy’de dolaşıyor. Kendileri dört dörtlük ilgilenseler bu sorun ortadan kendiliğinden kalkacaktır. Sanayicilerden de bu konuda destek bekliyoruz. Esnafın işine de onların saygı göstermesi gerekiyor. Denetimleri yaparak bunu göstermeleri gerekiyor” dedi.
 
YARI FİYATINA GİDİYORLAR
Çerkezköy Servis Araçları Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Tanyeri de “Şuan belli bir süreçte sözleşme ayında tüm araçlar belli ücretlerle çalışırken, j plakalar bizim belli fiyatla gittiğimiz yerlere yarı fiyatla gidiyorlar. Şehir içinde istedikleri gibi kullanıyorlar. Haksız rekabetin olduğunu görüyoruz. Mağduriyetin giderilmesi için yeniden uygulama yapılması gerekiyordu. Araç sahipleri olarak inanın araçlarımızı yaptırmak için sanayiye gidemiyoruz. İstanbul’da çoğu fabrikanın genel merkezleri var.  Orada oturdukları yerde ihale alıyorlar veriyorlar. Burada araba nasıl çalışır görmüyorlar. Benim arabacım ekmek yiyemeyecek, dışarıdan gelen araç yiyecek. Böyle bir uygulama Türkiye’nin hiçbir yerinde yoktur. Ekmek olduğu için bu işin arkasındayız” açıklamasında bulundu.
 
 Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10