Ocak ayı toplantısı Saray’da yapıldı

TRAKYAKENT Belediyeler Birliği 2014 yılının ilk Encümen Toplantısı Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç başkanlığında Saray'da yapıldı.

Saray 2.02.2014 15:32:00 0
 Ocak ayı toplantısı Saray’da yapıldı
TRAKYA’NIN SESİNİ AVRUPA’DA DUYURDUK
Toplantının açılışında konuşan Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, “2014 yılı itibarı ile Avrupa’nın birçok kuruluşu tarafından tanınan, uluslar arası toplantı etkinliklerine davetler alan bir kuruluş haline geldik. 2009 yılından bu yana birlikte çalıştığımız tüm Encümen Üyesi Belediye Başkanı arkadaşlarımızla çok başarılı dönemler geçirdik ve bu süreçte Trakya’nın sesini Avrupa’da duyurmayı başardık. Trakyakent olarak yerel, bölgesel ve ulusal çalışmalara da büyük önem verdik. Yerinde eğitim toplantıları, geniş katılımlı bilgilendirme toplantıları, birçok proje çalışması ve belediyelerimize hizmet anlamında birçok çalışmayı gündemimize alarak uygulamaya koyduk. En önemli faaliyetlerimizden olan değişen mevzuatlarla ilgili çalışmalarımızı Üye Belediyelerimizin hizmetine sunduk” dedi.
 
TRAKYAKENT ÜYE BELEDİYELERİNİN UFKUNU AÇIYOR
Toplantıda konuşan Birlik Üyesi Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban da “Trakyakent Belediyeler Birliği, üye belediyelerinin ufkunu açıyor ve çalışmalarına ışık tutuyor. Bölgemizin sorunlarının giderilmesi, tanıtımının sağlanması açısından büyük katkılar yapıyor” dedi.
 
GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Encümen toplantısında gündemdeki konular görüşülerek karara bağlandı. 2014 yılında düzenlenecek olan etkinlik takviminde yer alan mevzuat eğitimleri, proje eğitimleri, yerel yönetim eğitimleri, engelli eğitimleri, teknik eğitimler gibi benzeri birçok programın uygulamaya konulması birlik encümenine sunuldu. Bunun yanında 2014 yılı Şubat ayında yapılacak eğitim takviminde “İş Sağlığı ve Güvenliği” konusunun işlenmesi ağırlık kazandı. Trakyakent Belediyeler Birliği’nin geniş çaplı bir katılımla Sapanca’da gerçekleştirdiği Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı ile Bulgaristan’ın Ram Trakya Belediyeler Birliği işbirliğinde organize ettiği ve Tekirdağ’da gerçekleştirdiği 4. Türk-Bulgar İşadamları Toplantısının tüm detayları ve sonuçları toplantıda değerlendirildi.
 
Haber / Kemal ALTUNOÐLU

0282 726 91 91
0282 747 65 10