Meclis, komisyon raporlarını görüştü

Kızılpınar Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantısı dün saat 14.30’da yapıldı.

Çerkezköy 5.02.2014 17:22:00 0
 Meclis, komisyon raporlarını görüştü
5 MECLİS ÜYESİ KATILMADI
Saat 14.30’da Kızılpınar Belediye Meclis Salonu’nda Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz başkanlığında yapılan toplantıya Cevdet Öztürk, Celal Yeşilyurt, Hüseyin Şenses, Ramazan Çokbilir ve Nihat Malkoç katılmadı. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce belediyenin çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Korkmaz “Su depomuz bitti. Bağlantıları devam ediyor, inşallah tam olarak tamamlandıktan sonra suyu vermeye çalışacağız. Bundan sonra halkımız pırıl pırıl su içecek” dedi.
 
MESELEMİZ HALKA HİZMET MESELESİYDİ
En kısa zamanda yolların onarımı için çalışmaların başlayacağını söyleyen Korkmaz “Asfalt ihalesini hazırladık. Çerkezköy Belediyesi’ni kazanırsak Nisan ayında çalışmalara başlanacak. Ayrıca ilk hizmeti Kızılpınar’dan başlatacağız” dedi. Seçim sürecinin hareketlendiğini ifade eden Korkmaz, AK Parti’den geçtikten sonra Büyük Birlik Partisi’ne geçtiğini ve Çerkezköy Belediye Başkan Adaylığının ilan edildiğini anımsatarak “Bizim AK Parti’den kimseye kırgınlığımız yoktur. Bizim meselemiz millete hizmet meselesiydi. Ama o hizmetimiz engellendiği için vatandaşlarımızın desteği ile tekrar aday olduk” dedi.
 
KİMSEYE KIRGIN DEĞİLİM
Milletin sesine kulak vererek aday olduğunu ifade eden Korkmaz “Birileri dik durmadı, ihanet etti diyor. Belediye Başkanları milletin malıdır. Millet hizmet istiyorsa biz de hizmet edeceğiz. O dik durmadı, ihanet etti diyenler de başkasına ihanet etmiştir. Millet hizmeti nereden isterse oradan alacaktır. Kimse kusura bakmasın” diye konuştu. Kendisi ile ilgili yapılan dedikodulara kulak asmadığını söyleyen Korkmaz “Kimseye kırgın değilim. Biz çok söyledik ve konuştuk. Milletin sesine kulak verin diye söylemlerimiz oldu. Ama dinlemediler ve sonuçta böyle oldu. Herkes için hayırlısı olur. Önemli olan hizmet yapıp halkın desteğini almaktır” ifadelerini kullandı.
 
KİMSE KİMSEYE İPOTEK KOYAMAZ
Seçim öncesinde adayların meydanlarda halka kendilerini anlatacağını, halk da kime teveccüh gösterirse onun başkan olacağını belirten Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, diğer adaylara da “Çirkin siyaset yapmayın, hakkınızı ve hukukunuzu biliniz” çağrısında bulundu. Kimsenin iradesine kimsenin ipotek koyamayacağını, herkesin hür olduğunu vurgulayan Korkmaz “İsteyen istediği yere gider ve istediği yerde de siyaset yapar. Ben milletime ve Kızılpınar halkına sonuna kadar güveniyorum” dedi. Merkezi sistemle Kızılpınar’a ve Veliköy’e hizmetin geleceğini söyleyen Korkmaz “Ne olursa olsun kim kazanırsa kazansın milletin hizmetini ihmal etmesinler ve eşit hizmet yapsınlar” diye konuştu. Geçtiğimiz gün ziyaretlerinde AK Partili bir seçmene elini uzattığını ve seçmenin elini çektiğini söyleyen Korkmaz “Böyle bir zihniyetle hiçbir yere varılamaz. İnsan karşısındakine saygı duyar. Bir de meydanlarda gidip partini anlatacaksın ve oy isteyeceksin. Ne olur kimse gerginlik yaratmasın. Hiçbir arkadaşıma gel benim yanımda siyaset yap demedim. Benim yanımdan ayrılanlara saygı duyarım. Herkesin fikri, zikri partisi ne olursa olsun saygı duyarım. 30 Mart bitecek ve hepimiz yine yüz yüze bakacağız” şeklinde konuştu.
 
İMAR KOMİSYONU RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ
Korkmaz’ın konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantının ilk gündem maddesinde imar komisyonu raporları görüşüldü. S.S.61 nolu Minibüsçüler Kooperatif Başkanı Hacı Ali Rişvan’ın “Millet Caddesi üzerindeki İstanbul City Palmiye Konutlarında ikamet eden vatandaşlar için minibüslerin oraya gitmesi” talebi komisyon ve meclis tarafından kabul edildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde de Ali Sökücü’ye ait  178 ada 9-10 parseller, Erol Derin ve Osman Çelebi’ye ait 652 ada 15-15 parseller, Tahsin Bulut’a ait 509 ada 23 parsel ile Erol Derin’e ait 842 ada 1 nolu parseldeki belediye hisselerinin parsel maliklerine satışı konusu görüşüldü. Hisselerin parsel maliklerine satışı konusunda meclis üyeleri arasında kısa bir tartışma yaşanırken, gündem maddesi ile ilgili konuşan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz “Büyükşehir’e geçmeden satalım. Borçlarımızı öderiz. Kanun zaten satınız diyor” dedi. Meclisin 2 Mayıs tarihinde aldığı karara İbrahim Eren, Yavuz Kütük ve Nevzat Teker red oyu kullanınca ilgili gündem maddesi geri çekildi. Gündemin bu maddesi 2 Mayıs tarihinde alınan kararda encümene yetki verilmesi ve kanunun aynı şekilde devam etmesine karar verildi.
 
İMAR KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ
Toplantının son gündem maddesinde de İhsan Karakulak’ın dilekçesi görüşüldü. 592 ada 4 parseldeki binanın sehven hatalı yapılarak arka bahçe sınırını aşıp dere tarafındaki yeşil alana girdiği ifade edilen dilekçede, binanın tecavüzden kurtulacak şekilde plan tadilatı yapılması talep edildi. Talep mevcut oybirliği ile İmar Komisyonuna havale edildi. Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10