“Daha önemli bir oyuncu haline geleceğiz”

Trakya Oda ve Borsalar Müşterek İstişare Toplantısı, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay’ın daveti ile önceki gün Tekirdağ TSO Konferan

Tekirdağ 7.02.2014 13:28:00 0
 “Daha önemli bir oyuncu haline geleceğiz”
TÜM İMKANLARA SAHİBİZ
Toplantıda konuşan Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin çatısı altındaki Oda-Borsalar olarak her zaman üyelerimize, ülkemize hizmet etme aşkıyla çalışıyoruz. Çalışırken de, hizmet ederken de birlik ve beraberliğimizden ödün vermiyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki, birlik olmadan rahmet olmaz. Trakya, hem sanayinin güçlü olduğu hem de tarımın bereketli olduğu bir bölgedir. Bu bakımdan çok şanslıyız. Öte yandan bölgemizde havayolu, denizyolu, demiryolu, karayolu imkanlarının hepsine sahibiz. Bu anlamda da gerçekten şanslıyız. Tekirdağ Barbaros’taki liman inşaat bittiğinde inşallah Türkiye'nin en büyük konteynır limanına sahip olacağız. Bu liman aynı zamanda Avrupa’nın da en büyük 3. limanı olacak. Böylelikle lojistik sektöründe Trakya Bölgesi olarak daha önemli bir oyuncu haline geleceğiz” dedi.
 
ÖNEMLİ BİR YERE SAHİBİZ
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin öncülüğünde hayata geçirilen BALO projesinde yani Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonları’nda da Trakya Bölgesinin önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Günay “Tarifeli yük trenleri sayesinde, Anadolu’nun üretimi, Trakya üzerinden Avrupa’ya taşınıyor.Trakya Bölgesi olarak, Türkiye’nin Avrupa’ya daha çok mal satabilmesine katkı sağlayacak olan bu projede önemli bir kavşak noktası görevi üstlenmekten onur duyuyoruz.Yalnız burada üyelerimize BALO’nun avantajlarından bahsetmeliyiz. BALO, yüzde 30 daha düşük navlun maliyeti sunuyor. Enerji fiyatlarının yükseldiği son dönemlerde BALO ihracatçılarımız için bulunmaz bir nimet.BALO’da öyle gümrükte takılmak, kuyrukta beklemek de yok. BALO treni Türkiye’den kalkıp, 4 gün sonra Almanya’ya ulaşıyor. Hem de tarifeli şekilde. Ne zaman kalkacağı belli. Ne zaman ulaşacağı belli. Dolayısıyla üyelerimizin BALO’dan yararlanmalarını teşvik etmeliyiz” dedi.
 
FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU
Başkan Günay’ın konuşmalarının ardından oluşturulan divana Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel ve Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu seçildi. Toplantıda görüş ve önerilerin dile getirilmesinin ardından, sorunların çözümleri için yapılması gerekenler masaya yatırılarak karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu.
 
Haber / Sevay KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10