Komisyon Revziyon İmar Planı’nı yeniden görüşecek

Kapaklı Belediye Meclisinin Şubat Ayı Olağan Toplantısı dün saat 14.00’da Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yapıldı.

Kapaklı 7.02.2014 16:43:00 0
 Komisyon Revziyon İmar Planı’nı yeniden görüşecek
ŞUBAT AYI TOPLANTISI YAPILDI
Meclis üyelerinden İrfan Demir, Salih Bezgin ve Kenan Efeoğlu’nun katılmadığı toplantıda, 3 dilekçe oy birliği ile gündeme eklendi. Saygı duruşunun ardından toplantıda ilk olarak belediye norm kadro cetvellerinde dolu kadro değişikliği görüşüldü. İlgili gündem maddesinin oybirliği ile kabul edilmesinin ardından plan müelliflerinin meclise sunduğu raporun görüşülmesine geçildi.
 
 
KAT ARTIRIMI UYGUN GÖRÜLMEDİ
Ankara İmar Planlama Harita İnşaat Mühendislik Turizm Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti yetkilisi Ali Araç, Kapaklı imar planının sorunları ve beklentileri konusunda gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti. Şimdi onay için tekrar meclise sunduklarını belirten Araç “Daha önce yaptığımız görüşmeler sonucu tespit edilen sorunlar, mevzuata uygunlukları gözetilerek mevcut plana işlendi. Kapaklı genelinde 3 katlar 4 kata çevrildi” dedi.  Araç, Kapaklı Belediyesi İmar Komisyonu’ndan gelen 2 talebin uygun görülmediğini belirterek “Komisyondan gelen raporda, ‘12 metrelik taşıt yolları konut+ticaret alanı olacak, yüzde 40 taban alanında yapılaşma olacak ve 5 kat olacak. 15 metrelik taşıt yollarında ise konut+ticaret alanı olacak, yüzde 40 taban alanında yapılaşma olacak ve 6 kat olacak” denildi. Yaptığımız değerlendirmeler sonucu kat artırımı uygun görülmedi. Çünkü ilçenin yüzde 90’ının parselizasyonu yapıldı. Biz en başından beri ada bazlı emsal sistemini savunduk. Kenti yatayda değil, dikeyde toplayalım dedik. Bu 2 madde bizim görüşlerimize uygun değil” bilgisini verdi.       
 
 
EĞİTİM KURUMLARI KAMPÜS ALANINDA TOPLANDI
Ankara İmar Planlama Harita İnşaat Mühendislik Turizm Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti yetkilisi Ali Araç amaçlarının insanları ada bazlı yapılaşmaya teşvik etmek olduğunu dile getirerek “Bu talepleri kabul edersek teşviğin önüne geçmiş oluruz. Komisyonun 12 metre ve üzeri yollarda konut+ticaret alanı uygulanması talebi uygun görüldü fakat kat artırımı uygun görülmedi. Böylece, ilçe için kullanılabilir alanları genişletmiş olduk” dedi. Araç, Revizyon İmar Planı ile ilgili yaptığı açıklamanın devamında ise “Ada bazlı yapılaşmada bahse konu ada en az 3 bin metrekare olmalıdır. Böylece yüzde 20 emsal artırımı da söz konusu olabilecektir. İlçede 3 bin metrekareden küçük adalar da var. Bu adalar da birleşerek 3 bin metrekare şartını yerine getirip yüzde 20 emsal artırımından faydalanabilir. Bunun yanında ilçede dağınık haldeki eğitim kurumlarını da oluşturduğumuz kampüs alanında topladık” dedi.
 
 
KOMİSYON RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ
İlgili rapor yeniden görüşülmek üzere bir kez daha İmar Komisyonu’na havale edildi. İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından bir önceki toplantıda İmar Komisyonu’na havale edilen gündem maddeleri ile ilgili komisyon raporlarının görüşülmesine geçildi. Komisyonun tavsiye kararları meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi. Toplantının son gündem maddesinde de meclise sunulan dilekçeler görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi. Toplantıya, İl Genel Meclis Üyesi Sami İkizler, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Ali Karaca ve bazı vatandaşlar da katıldı.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10