20 bin TL için cezaevine girecekler

Marmara Ereğlisi’nde yaşayan 5 çocuklu anne babanın hakkında dava açıldı.

Marmara Ereğlisi 9.02.2014 16:36:00 0
 20 bin TL için cezaevine girecekler
SAKATLIĞI NEDENİYLE ÇALIŞAMADI
Marmara Ereğlisi’ne bağlı Yeniçiftlik beldesinde oturan Cevriye ve Kemal Karaboğa çifti, 2012 yılında memleketleri Sinop’ta geçimlerini sağlamak için hayvan satıcısından 34 bin TL senet karşılığında 50 adet küçükbaş hayvan aldı. Ancak alınan hayvanlardan 20 tanesi hastalığa yakalanarak öldü. Hayvanların ölmesiyle masrafları karşılayamayan aile, geriye kalan 30 küçükbaş hayvanı 14 Bin TL'ye satarak borçlarının bir kısmını ödedi. Geri kalan borcu ödemek için Kemal Karaboğa çocuklarını yanına alarak Marmara Ereğlisi’ne geldi. İnşaat ustası olan Karaboğa geçtiğimiz 2013 yılı Mayıs ayında Kuzey Irak’a çalışmaya gitti. Ancak iki ay sonra çalıştığı inşaattan düştü ve sol eli ve sol bacağına platin takıldı. Sakatlığından dolayı çalışamayacak hale gelen Kemal Karaboğa, ailesinin yanına dönmek zorunda kaldı.
 
PARAYI BULAMAZLARSA CEZAEVİNE GİRECEKLER
O sırada küçükbaş hayvanların sahibi Haşim K. ise alacağı olan 20 bin liranın tahsilatının yapılması için elindeki senedi avukata verdi ve Karaboğa çifti hakkında Sinop Boyabat İcra Mahkemesi'ne dava açıldı. Davanın sonunda Cevriye ve Kemal Karaboğa'dan, verilen süre içinde 20 bin TL'nin ödenmesi istendi. Karaboğa çifti, zamanın geçmesine rağmen parayı ödeyemeyince, avukat aileye, 10 bin TL ödemeleri halinde cezanın erteleneceğini ve hapse girmek zorunda kalmayacaklarını söyledi. Haklarında 3 ay hapis cezası çıkan çift, 10 bin TL bulamadığı takdirde cezaevine girecek.
 
BAŞBAKANDAN YARDIM İSTEDİ
Başbakan Erdoğan'dan yardım isteyen anne Cevriye Karaboğa, “Başbakanımız 3 çocuk istedi biz 5 çocuk yaptık. 5 çocuğum ortada kalacak. Eşimle birlikte cezaevine girdikten sonra onlar bir başına ne yapacaklar? Başbakanımızın bize yardım etmesini istiyoruz. Bizim evimize maaş girmiyor. Evimize ekmek alamadığımız için çocuklarıma unla evde ekmek yaparak doyuruyorum. Çocuklarımı kimselere vermek istemiyorum. Bize yardım edin” dedi. Aileye 4 aydır maddi yardımda bulunduklarını söyleyen Marmara Ereğlisi Kaymakamı Adil Karataş da “Bizim Sosyal Yardımlaşma Vakfı olarak yapacağımız yardım miktarı belli. Bu miktar da onların işini çözmüyor” diye konuştu.
 
İHA

0282 726 91 91
0282 747 65 10